PODELI

Somborska atrakcija, kako ih često nazivaju, Neozbiljni pesimisti objavili su spot za pesmu “Dobrodošli u Švedsku”.

Autor spota je Bojan Đurišić sa kojim su Neozbiljni pesimisti već sarađivali i to u spotovima za pesme “Sunce tuđeg neba”, “Sve na silu” i “Centrifuga”.

Ovaj spot predstavlja sintezu veselih i mračnih motiva koji su osnova njihovog celokupnog rada i muzike uopšteno. Dobro je poznato već da je njihova ideja predstaviti našu svakodnevicu koja je za većinu prilično mračna, na veseo način, kroz vesele note i tako se suočiti sa problemima društva od kog niko ne može da pobegne. Upravo takvu poruku šalje i ovaj spot.

“Trudili smo se da prikažemo koliko je naša država lepa, koliko potencijala ima, i koliko je zapravo taj potencijal ne iskorišćen zbog loših pojedinaca” izjavio je frontmen Igor Olujić za naš portal.

Tekst pesme sastavljen je od narodnih izreka i reklama koji vrlo dobro upakovani i iskombinovani govore mnogo o nama kao narodu.

Pesimisti-Frajle

U pesmi se sa “reklamnim glasom” pojavljuje i radijska voditeljka Dejana Milović Buha, a spotu se pojavljuju još i mnoga poznata i priznata lica naše scene poput nekih od članova bendova Line Out, Dubioza Kolektiv, Iskaz, Pero Deformero, Proces, Zbogom Brus Li, S.A.R.S., Bolesna Štenad, Zion Crew, Frajle, Kilo Kilo banda, Bwana ali i poznati voditelj Zoran Kesić i Igor Bugarski čijim skečom su Pesimisti i bili inspirisani kada je pesma “Dobrodošli u Švedsku” u pitanju.

Svoju televizijsku premijeru spot će imati ove subote, 09. novembra u emisiji Radio televizije Vojvodina “Gruvanje”, a nakon toga slede mnoga gostovanja na radio i tv stanicama.

Ono što je novost, pored spota koji se zaista dugo snimao i koji su svi čekali sa nestrpljenjem, je i ugovor koji su Neozbiljni pesimisti potpisali sa jednom poljskom agencijom za teritoriju Poljske, ali i ostatka Evrope, te se nadamo da će AntiGlobalEtnoPunk uživo imati prilike da čuje i onaj deo Evrope koji to da sada nije mogao.

Novi spot “Dobrodošli u Švedsku” možete pogledati na MTV-u gde je imao svoju web premijeru, ali i besplatno skinuti pesmu ovde.