PODELI

AntiGlobalEtnoPunk atrakcija, jedinstvena na ovim prostorima, a  nastala u Somboru gradu pod imenom Neozbiljni pesimisti, sviraće sutra, 16. marta, u klubu Izlog ideja u Bačkoj Topoli.

U cilju dobre zabave meštana Bačke Topole, ponovo se vraćaju na teritoriju koju poznaju i čija je publika već imala prilike da u njihovim nastupima uživa i na gradskom trgu i u klupskoj atmosferi.

 

Neozbiljni pesimisti su u stvari grupa entuzijasta, okupljena oko realizovanja ideja kulturnog oplemenjivanja nacije i pokušaja obraćanja omladini, naročito onoj moralno posrnuloj koja odrasta pod uticajem velikih medijskih kuća koje svesno nameću kulturni i modni imidž širokim masama ljudi i koje stvaraju uniformnu i zatupljenu omladinu, iskrivljenog shvatanja i sistema vrednovanja, koja jedinku koja razmišlja na svoj način, živi po svom nahođenju i formira sopstvene kriterijume vrednovanja, smatra izopačenom i odbacuje je.

Pesimisti se zalazu za očuvanje tradicionalnih vrednosti i borbu protiv globalizma. Iz navedenih razloga tekstovi benda su uglavnom mračni, gorki, upakovani u vesele lake note koje su prihvatljive širim narodnim masama. Ime Neozbiljni pesimisti je u stvari opis muzike koju bend stvara.

Publika će sutra biti u prilici da čuje pesme sa prva dva albuma „Neka bude što biti ne može“ i „Omladinci, kud ste pošli“, kao i neke nove  koje će se naći na trećem albumu.

Ulaz će se plaćati 200 dinara, a početak je u 22.30h.