Foto: press

Nakon prošlogodišnjeg ekskluzivnog predstavljanja na Tidalu, koncert za pamćenje grupe Goribor sada pogledajte i na Youtube platformi. Dokumentarni video zapis beleži neke od poslednjih nastupa Goribora 19. i 20. septembra 2013. godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Nakon što je neponovljivo koncertno iskustvo grupe Goribor prošle godine zaokruženo objavom njihovog digitalnog live audio albuma jednostavno naslovljenog “Live”, sada je u digitalnom obliku dostupan i celi koncertni video.

Upravo je na ovom koncertnom nastupu vidljiva jasna povezanost Goribora, benda koji je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni,  i njihove verne publike, koju su od samih početaka svog muzičkog delovanja pridobili upravo svojim unikatnim muzičkim izrazom, iskrenom poetikom i stilom.

Neponovljivi koncertni video nastao iz snimljenog i montiranog video materijala rediteljke i producentkinje Jasne Zastavniković i montažera Siniše Berstovšeka, još jednom potvrđuje vanserijsko iskustvo Goribora uživo koje je ušlo u legendu i na najbolji način dočarava ovaj jedinstveni muzički fenomen.

Podsećamo da su protekle godine objavljena i vrhunska jubilarna  reizdanja  grupe Goribor pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. To su reizdanja prvog albuma “Goribor” (Dancing Bear, 2007.) i  album “Evo je banja” (Dancing Bear, 2012), a oba su objavljena prvi put i svaki na dvostrukom vinilu. Upravo su s “Evo je banja”, minimalističkog muzičkog  remek-dela koje je uzburkalo proverene forme i revitaliziralo samu esenciju roka ovih prostora, u junu iste godine u saradnji sa svojom matičnom diskografskom kućom obeležili njegovu desetu godišnjicu. Oba naslova osvojila su vrh Top-liste prodaje domaćih albuma u 2022. godini.