U četvrtak, 26. decembra, Nikola Vranjković, čovek koji je umnogome obeležio delovanje benda Block Out, nastupiće u klubu “Gun” u Beogradu sa novom ekipom vrsnih muzičara i predstaviti beogradskoj publici sadašnju fazu svog umetničkog stvaralaštva.

Uz Nikolu Vranjkovića (gitara, vokal) nastupiće Vladan Božilović (bubanj), Predrag Milanović (bas gitara), Danilo Nikodinovski (gitara) i Ivan Zoranović (gitara, klavijature,vokal).

Na koncertu u klubu Gun, repertoar benda biće sačinjen od 15 pesama Nikole Vranjkovića iz Block Out perioda (Protiv Sebe,Raskorak, Zadrži svoj Dah,Bunar Želja (nova verzija), 1000 i kusur Godina,Težak Slučaj Pakla itd), zatim pesme sa albuma Zaovdeilizaponeti (Sretenje, Gusari, Kradljivci Mladosti….) i nekoliko najnovijih. Da li će to biti neki novi ili već prepoznatljiv zvuk, ostaje nam tek da čujemo.

Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti po ceni od 700 dinara u kafe klubu “Šikarica” (Skadarska 22). Početak koncerta je u 22 časa.

Za sredinu decembra Nikola Vranjković najavljuje izdanje nove knjige „Bremeplov“ koju će pratiti maksi singl sa dve nove pesme ovog autora. „Ispod tvoga oka“ naziv je prvog singla na kojem je klavir je odsvirala Danica Borisavljević, naša pijanistkinja koja već dugo živi i radi u Americi, a fretless bass Predrag Milanović. Video rad „Pogled sa prozora“ snimio je Mladen Miljuš.

Vranjković je najavio i još jedan spot za pesmu „Nagrada za Strah“ koju mnogi već znaju kao demo snimak. Takođe će se uskoro pojaviti i video snimak uživo pod nazivom „Underground Sound Factory Session No1“, kako bi se poštovaoci njegovog rada upoznali sa novonastalom situacijom.