PODELI

Nikola Vranjković će ovog četvrtka, 23. maja u klubu Sax sa svojim bendom održati ekskluzivan koncert u Zagrebu. Premijerni nastup u Hrvatskoj ujedno će biti i promocija njegovog dvostrukog albuma “Veronautika” koji je objavljen i u izdanju Croatia Recordsa.

Nikola Vranjković svestrani je beogradski umetnik: muzičar, autor i kompozitor, pesnik i muzički producent. Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od 25 godina.

Više od decenije bio je ključna autorska ličnost benda Block Out s kojim je snimio četiri studijska albuma. Pre poslednjeg albuma s Block Outom, Vranjković 2001. godine objavljuje svoje prvi prvo samostalno izdanje “Zaovdeilizaponeti”, a nakon raspada matičnog benda objavljuje mini album i istoimenu knjigu “Bremeplov” (2014.). Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke riječi u rock i blues muzici, a pored vlastitih muzičkih projekta , kao renomirani muzičar, koncertni audio inženjer i producent sarađuje s brojnim istaknutim muzičarima. Dvostruki album “Veronautika”, nazvan po pesmi snimljenoj s Damirom Martinovićem Mrletom iz riječke grupe Let3, objavljen je 2017. godine.

Dugo se čekao i zagrebački koncert Nikole Vranjkovića, no i to čekanje bliži se kraju.
Ekskluzivno koncertno predstavljanje i promocija albuma “Veronautika” održaće se 23. maja u klubu Sax gdje će Nikola sa svojim bendom dočarati srž samih pesama, punoću muzike i iskrene emocije koje album nosi. Osim pesama s novog albuma tokom ove ekskluzivne koncertne večeri, Nikola Vranjković će predstaviti i presek najvažnijih pesama koje su obeležile dosadašnjih 25 godina njegove karijere.

“U poslednje tri godine odsvirali smo više od sto koncerata na kojima smo uživali. Nadam se da će nam i ovaj zagrebački ostati u lepom sećanju. Vidimo se 23.5. u Saxu!” – poručio je Nikola pred koncert.

Broj ulaznica je ograničen. Po pretprodajnoj ceni od 75 kuna ulaznice je moguće kupiti u Saxu tokom radnog vremena kluba. Ukoliko ne budu rasprodatee ulaznice će na dan koncerta po ceni od 100 kuna, biti dostupne na ulazu u klub.