PODELI

U Nišu će 31. maja u klubu “Feedback” gostovati bend The Toasters iz Njujorka, a ovo će ujedno biti poslednji koncert u klubu za ovu sezonu. Kao gosti na njihovom koncertu u Nisu sviraće grupe Kontras iz Niša i Čvrge iz Požarevca.

Ovo je prvi put da u Nišu gostuje ovakav bend. O grupi The Toasters govori se kao o legendama ska muzike. Oni su predstavnici originalnog američkog trećeg talasa ska muzike i sviraju još od 1980. godine. Iza sebe imaju devet studijskih albuma. Predvođeni gitaristom i pevačem Robert “Bucket” Hingly-em, osnivačem izdavačke kuće Moon ska records, The Toasters su stvorili sopstveni “East side beat” začinjen Reggae i džezom, kao i rok uticajima.

Interesantno je da je omot njihvog poslednjeg albuma radio srpski slikar Slavko Krunić. Tostersi  još od 2009. godine posećuju našu zemlju, ali nikad nisu išli ovako južno. Uglavnom su svirali po Beogradu i Novom Sadu.

Kao predgrupe nastupiće i dva domaća benda. Čvrge su požarevački šaljivi ska/punk bend oformljen je 2011. godine koji iza sebe ima album „Ska Vulgarismo“. Grupa KONTRAS iz Niša svira od 2012. godine i početkom ove godine su imali promociju svog prvog albuma pod nazivom “Grad”.

Ulaznice se mogu kupiti na dan koncerta na ulazu kluba “Feedback” po ceni od 300 dinara. Koncert počinje u 22h.