PODELI

Noć muzeja će biti održana u subotu 17. maja 2014. godine. Toga dana, Noć muzeja zvanično ulazi u drugu deceniju postojanja. Domaća, srpska, Noć muzeja biće deo veće, ali mlađe, Evropske Noći muzeja u kojoj tradicionalno učestvuje više od 30 zemalja i skoro 3 200 muzeja.

Za učešće u 11. Nacionalnoj Noći muzeja do sada se prijavilo 28 gradova u Srbiji, 56 muzeja i galerija u Beogradu, sve skupa190 institucija kulture.

U 11. Noći muzeja od 18 časova pa sve do 2 sata iza ponoći, svoja vrata će za posetioce otvoriti kulturne institucije u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Užicu, Kruševcu, Zrenjaninu, Svilajncu, Nišu, Požarevcu, Somboru, Jagodini, Leskovcu…

“Iskreno smo ponosni na prošlogodišnji jubilej i činjenicu da ove godine započinjemo jedan, još ozbiljniji period. Pred nama su teška vremena u kulturi, ali nas teši činjenica da, kakvo god da nas je stanje u kulturi u prošlosti pratilo, činili smo Noć muzeja sve boljom i boljom. Naši posetioci su naše napore prepoznavali i na njih odgovarali masovnijom posetom, a učesnici dobrim idejama i pozitivnom energijom”, rekao je Mladen Petrović, jedan od osnivača Noći muzeja.

Karte u pretprodaji koštaju 350 dinara u Novom Sadu i 400 dinara u Beogradu dok će u toku manifestacije koštati 400 odnosno 450 dinara. Uz podrški Direkcije za javni prevoz grada Beograda, karta Noći muzeja je validna kao putna isprava na svim linijama javnog prevoza 17. maja od 17 časova do ponoći (osim na linijama na kojima saobraćaju mini busevi). Detaljnije informacije o kartama možete pogledati OVDE.

Pogledajte program po mestima na OVOJ stranici. Informacije o Noći muzeja možete pratiti i na facebook stranici.