Hrvatski alternativni/art rockeri Nord vraćaju se s novim spotom, ovoga puta za naslovnu pesmu “Play Restart” s njihovog istoimenog debi albuma koji je objavljen u aprilu od strane Geenger Recordsa.
Za Mihaela Prosena (vokal/bass) pisanje “Play Restarta” bio je začetak onoga u što je bend danas evoluirao: “Ovo je, ustvari, prva pjesma koju smo napisali kao Nord kolektiv. Pjesma govori o novome početku i stoga je odmah bilo očito da će to biti i naslov našeg prvog albuma. Imalo je smisla od samoga početka.”

U ovome videu, Mihael se bori za život u videoigri koja (vešto skače) iz 2D platforme u 3D akciju s mnogim iznenađenjima. Za režisere, hrvatske umetnike Iru Tomić i Johna Karduma (koji stoje iza video spota za pesmu Killing Me, Killing You) cilj je bio pretočiti koncept koji su slušajući pesmu zamišljali u glavi u jednako inspirirajući video: “Nije bilo jednostavno, bilo je puno posla, ali naša je misija ovdje da glazbi dajemo vizualnu stranu – barem sam ja oduvijek tako razmišljao i vizualizirao filmove dok sam slušao glazbu. Odavno smo shvatili da nas ne zanima, niti veseli odrađivanje posla – svaki put dajemo sve od sebe, a s kompromisima smo u boksačkom ringu 0-24, puni modrica i podljeva, ali i mi njih dobro natučemo. Dobra pop muzika u Hrvatskoj zove se alternativa, što u ovim okolnostima i jest, i tu mnogi ostaju uskraćeni za resurse s kojima bi njihove ideje, znanje, talent i ponajviše trud bili nagrađeni. Ali nema predaje, nema odustajanja, nema opravdanja, nema bježanja, nema žaljenja, nema tapšanja po ramenu… Mi vjerujemo u trud – onaj luđački, tvrdoglavi trud za ono što voliš, i na kraju krajeva to nas čini sretnima.”