Foto: promo

Northern Revival objavio je novi singl u formi lyric videa, a ujedno su otkrili i datum izlaska albuma i koncertne promocije koju će imati u Novom Sadu.

“Voice of change” je drugi singl sa nadolazećeg albuma novosadskog heavy stoner rock benda Northern Revival. Gost u pesmi je Strahinja Cerovina koga znamo iz bendova Bes i Concrete Sun. Pesma je snimljena i miksana u Piknik studiju u Novom Sadu.

Tekst je zajednička kreacija gitariste Aleksandra Rajića i pevača Slobodana Pejčića. Značenje teksta vezano je za prelomni trenutak u bendu kada je došlo do razlaza sa prethodnim pevačem te je opstanak Northern Revival-a postala sasvim neizvesna stvar.

Međutim, u septembru 2019. godine skupini se pridružuje pomenuti Slobodan Pejčić upravo kao taj „glas promene“ koji je bio ključan da Northern Revival krene u jednom potpuno novom stvaralačkom smeru.

Aktuelni singl “Voice of change”, kao i prethodni pod nazivom “Pscyhosis”, koji su objavili krajem juna, najavljuju novi album koji 9. septembra 2022. godine izlazi pod etiketom hrvatskog izdavača Geenger records.

Ubrzo nakon izlaska albuma, sledi njegova promocija u Novom Sadu, u čuvenom koncertnom prostoru SKCNS Fabrika  16.9. 2022. Ovim događajem se ujedno obeležava i 10 godina postojanja benda, te će uz Northern Revival nastupiti i bendovi sa kojima su tokom svog decenijskog rada usko sarađivali i zajedničkim snagama gradili srpsku stoner zajednicu.

Monolith, Nula i Lednik, kao sastavi koji su sa Northern Revival-om srodni po naklonjenosti tvrđem zvuku, upotpuniće ovu slavljeničku feštu i publici dati priliku da uživa u raznolikom programu u formi jednodnevnog mini festivala.

Više detalja uskoro na Facebook i Instagram stranici Northern Revival.