PODELI

Na Harteri u Rijeci će prvog dana, 16.9. nastupati bend Straight Mickey And The Boyz kojima nije dugo trebalo da se etabliraju kao jedan od najperspektivnijih regionalnih bendova te upravo zbog žestokih nastupa uživaju epitet benda koji se jednostavno mora videti uživo. 

Oni su dinamična beogradska trojka koja je uticaje različitih stilova roka sažela u prepoznatljivu smesu. Svega tu ima, hard rocka, punka, garažnog rocka, hardcorea pa i avant jazza, sve s mirisom grada punog svežih muzičkih ideja i energije. Miki, Danilo i Boško, odnosno Straight Mickey And The Boyz penju se na Harterinu binu uz ranije najavljene izvođače za prvi dan festivala.

Day of the year je audio vizuelni projekat koji menja svoje ime zavisno o danu u godini na koji nastupa, kako bi se naglasila jedinstvenost svakog nastupa, a 17.9. će u riječkom Torpedu predstaviti sa 260-im danom odnosno 260. day of the year. Filmski i pozorišni kompozitor Alen i Nenad Sinakuz, jedan od naistaknutijih hrvatskih multimedijalnih umetnika, Ivan Marušić Klif i dizajner zvuka Miroslav Piškulić zajedno na pozornici istražuju zvuk, uvek povezan s arhitekturom prostora u kojem nastupaju, vodeći ga od apstraktnih raspoloženja do vrlo definisanih žanrovskih okusa. Četvorka na pozornici komunicira gotovo teatralno održavajući napetost u nastupu, a audiovizualne strukture mutiraju u neočekivane forme konstrukcije i dekonstrukcije zvuka i slike. Do sad ih je imala prilike čuti i videti publika na festivalima Evrope, SAD-a i Japana. Bivša riječka tvornica Torpedo biće savršena kulisa ovog unikatnog koncerta u sklopu drugog dana ovogodišnjeg Hartera festivala.

Nova imena ovogodišnjeg izdanja festivala stižu uskoro, u međuvremenu svakako iskoristite priliku i nabavite ulaznice po ceni od 30 kuna po danu putem sastava Entrio online na www.entrio.hr i svim njegovim prodajnim mestima.