Najistaknutija interpretatorka savremene klasične muzike u Istočnoj Evropi, pijanistkinja Branka Parlić, izdala je novu ploču.

Kao i celokupan, višegodišnji rad Branke Parlić i nova ploča Satie & Beyond je posvećena, isključivo Novoj Muzici – minimalizmu i postminimalizmu.

Pored kompozicije francuskog kompozitora Erika Satije, na ploči se nalaze i kompozicije engleskog postminimaliste Greema Fitkina (Graham Fitkin), Holanđanina Jeruna van Vina (Jeroen van Veen) i čuvenog američkog kompozitora Filipa Glasa (Philip Glass). Snimanje se odvijalo u Holandiji, u gradu Livardenu (Leeuwarden) u koncertnoj sali Harmoni Centra koja je tom prilikom bila akustički prilagođena za snimanje. U toj istoj sali, Branka Parlić je održala i koncert pod nazivom The Cone Gatherers. Kompozicija Metamorphosis No. 2, izvedenana tom koncertu, nalazi se na B strani vinila, a kompozicija The Hours je snimak sa novosadskog koncerta održanog 2006. godine u Sinagogi.

Snimatelj je bio Britanac Stiv Frensis (Steve Frances), a producent i izdavač za holandsko tržište je Milan Ċirić, odnosno Sing – Sing Studio iz Metslavira (Metslawier). Ploča je izdata u ograničenom tiražu od 500 primeraka. Suizdavač za Srbiju je Odličan Hrčak iz Beograda. Dizajn omota je uradio Erorr, odnosno Čedomir Drča iz Novog Sada. Fotografiju, koja se nalazi na omotu ploče, snimio je Goran Potkonjak, umetnik iz Ciriha.

Satie & Beyond je drugi vinil Branke Parlić. Prethodni, Initiés, (u prevodu sa francuskog – Posvećeni) u izdanju M Produkcije Radio NS /1986/, bio je u potpunosti Posvećen kontroverznom francuskom kompozitoru Eriku Satiju. Ova napomena je važna zato što novi vinil upravo otvara Gnosijena No. 7, nedavno otkrivena klavirska kompozicija iz ciklusa Gnossiennes E. Satija.