Kultni bend Novembar u subotu, 4. novembra održaće četvrti koncert u Nišu nakon smrti frontmena sastava, Gorana Kostića Koste 2017. godine. Koncert će se održati u niškom klubu “Istina Mašina”, a početak koncerta najavljen je za 21 sat.

Među gostima na ovom koncertu biće Vladimir Radusinović Radule (Atheist rap, Protektori) i Silvestar Mrak (Grupa tvog života, Gužva u 16-ercu, Kiselly), koji će pevati pesme Novembra.

Da rad Novembra nije bio uzaludan pokazaće i “mlađe” snage, koje će na bini svirati zajedno sa iskusnim “Novembarcima”: Dimitrije Nikolić, gitarista sastava Manitu, Branko Radusinović (5 Minuta Slave, Atheist rap) i Strahinja Đokić, sin dugogodišnjeg gitariste Novembra Aleksandra Saleta Đokića.

Novembar iz sebe ima šest studijskih albuma: Deguelo (1994), Blues Južne Pruge (1996), Licem Prema Zemlji (1999), Radulizam (2008), Proklet (2013) i Novembar, koji je objavljen 2019. godine, nakon Kostine smrti. Na tom albumu Kosta je otpevao samo jednu pesmu (“Sve zaboravljam”), a ostale pesme su pevali gosti: Nikola Vranjković, Branko Golubović Golub, Nemanja Kojić Kojot, Vladimir Radusinović Radule, Sejo Sexon, Silvestar Mrak, Petar Lovšin, Zoran Čalić i Petko Slaveykov.

Bend je 2007. godine objavio kompilaciju Ko je Sunce ubio? na kojoj su pesme bivše Kostine grupe Studeni studeni i neobjavljeni demo i live snimci pesama Novembra.

Album Tako mlad i tako čist je objavljen 2014. godine, a na njemu su pesme Novembra, ali u izvođenju drugih bendova.

Novembar je 2016. učestvovao i u stvaranju albuma Za Tebe – Tribute to KUD Idijoti, kada je obradio pesmu “Baj, baj, bejbe”.

Karte za koncert mogu se kupiti u klubu Pivnica Nemir i Vintage shop-u u Nišu. Cena ulaznica je 800,00 dinara, a broj mesta je ograničen. Na dan koncerta, publika će moći da kupi poslednji album Novembra na vinilu ili CD-u, majicu benda, ali i druge albume ove sjajne grupe.

Ivica Drobac