Rezidentura novih izvođača uz besplatan ulaz, održaće se tri subote za redom u klubu Brick u Novom Sadu. Podjednako kvalitetni, a žanrovski različiti autori koji nastupaju ispred novosadske publike su:

  1. november – dram
    16. novembar – Ivan Jegdić
    23. novembar – Keni Nije Mrtav

Subota 9. novembar – dram

Bend Dram je od strane kritike proglašen za jedan od najboljih novih bendova koji se pojavio na ovim prostorima. U susret svom debi albumu, Dram je objavio dva dupla singla, ali ono šta je napravilo fan bazu bendu je fascinantan performans.  Iako prave pesme na srpskom jeziku, Dram je jedan od retkih bendova koji je na tragu savremene svetske muzičke scene (Imagine Dragons, Ed Sheeran…)

Subota 16. novembar – Ivan Jegdić

Mladi beogradski autor jedinstvenog glasa i specifičnih tekstova, svojim singlovima je praktično oduševio javnost. Ivan u svojim pesmama na nesvakidašnji način kombinuje razne epske, istorijske i ljubavne motive. Sa singlom “Bolji čovek”, Ivan je znatno proširio svoju fan bazu, a bio je i u užem izboru za nagradu fondacije Milana Mladenovića.  Nastupa u sastavu sa drampedom, seaboardom, basom i gitarom. Sa Ivanom, binu će deliti i novosadski duo see it my way.

Subota 23.novembar – Keni Nije Mrtav

Treće subote rezidenture debitanata na sceni na binu će izaći Keni Nije Mrtav. Keniji su jedan od koncertno najaktivnijih bendova, sa preko 50 nastupa iza sebe. Bend savršeno vlada binom i donosi netipično nadograđen punk rock zvuk. Novosadskoj publici su se već predstavili nastupom na Exit Opens Stage-u, koji se našao na listi najinteresantnijih nastupa, ali i na rasprodatom koncertu ČBS-a.

Iako različiti i po senzibilitetu i po muzici koju prave, ovi izvođači međusobno sarađuju na svim poljima, a posetioce sva tri događaja očekuje i jedno fino iznenađenje. O dodatnim aktivnostima na ovoj rezidenturi biće više reči kako se programi budu približavali