Američki sastav Kaleksiko (Calexico) objavio je živi album “Ancienne Belgique vol. 2”, pred dolazak u Beograd za koncert 7. avgusta na prostoru teniskih terena Odbojkaškog kluba Partizan na Malom Kalemegdanu 2, za koji su od danas karte u prodaji karte po ceni od 1.200 dinara, odnosno 2.000 dinara za VIP ulaznicu, preko mreža Eventim i Ticketline.

“Nedavno smo krenuli na severnoameričku turneju, a nadamo se da ćemo sresti nekog od vas kad kasnije tokom leta svratimo do Evrope, gde će na koncertima moći da se nađe album ‘Ancienne Belgique Vol. 2′”, saopštio je bend koji predvode pevač i multiinstrumentalista Džoi (Joey) Burns i bubnjar Džon Konvertino (John Convertino).

Prethodno, Kaleksiko je već objavio živi album “Ancienne Belgique vol. 1’” (2008), snimljen u prestižnom koncertnom prostoru u Briselu Ancienne Belgique, a sada je stigao i svojevrsni nastavak snimljen na istom mestu “Ancienne Belgique Vol. 2”, koji donosi “14 pesama koje sjajno pokazuju uzavrelu atmosferu koncerta iz septembra prošle godine”.

Kaleksiko, bend iz Arizone koji meša uticaje tradicionalne latino muzike, kantrija, džeza i indi roka, simbolično prozvan Calexico po gradiću na granici SAD i Meksika, dolazi u Beograd u okviru evropske turneje povodom aktuelnog albuma “Algiers” (2012).

“Za mene lično dobar je osećaj kad se povežemo sa Evropom, jer smo povukli toliko uticaja od evropske estetike. Mislim da je ona uticala na naš senzibilitet i ton”, kaže Burns.

Ulaznice za beogradski koncert Kaleksika biće nešto skuplje posle 1. jula.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.