PODELI

Zvuk ulice, legendarna prednovotalasna grupa osnovana 1975. godine, objavila je album prvenac u izdanju Jugoton-Croatia Recordsa. Pred vama je njihov prvi video spot za pesmu „Kao nekad u ponoć“.

Više od 40 godina nakon što su kao klinci uzburkali duhove u Beogradu svojim neobičnim i svežim pristupom rock ‘n’ rollu, Zvuk ulice vraća se na scenu s albumom “Kao začaran”. Osim osnivača, glavnog autora i bubnjara Slobodana Kokana Popovića, te davne 1975. godine bend su činili i Vlada Divljan (gitara i vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature), Bora Antić (saksofon) i Nenad Morgenštern (udaraljke i vokal).
„Zvuk ulice“ stekao je kultni status rodonačelnika novog talasa na beogradskoj sceni, a njihova pesma “Amelija” koja je uvrštena kao bonus na album “Kao začaran”često se tih sedamdesetih emitovala u radijskim programima. Vanmuzičke obaveze dovele su do rasformiranja benda, posle čega su Vlada Divljan i Zdenko Kolar nastavili s karijerom u „VIS Idoli“ gde im se nakon odsluženog vojnog roka pridružio i Kokan Popović (Kokan Fontana).

Godine 2015. članovi Zvuka ulice došli su na ideju o ponovnom okupljanju originalne postave grupe, ali je tragični i prerani odlazak Vlade Divljana, između svega ostalog, omeo i planove o reaktiviranju grupe. Ipak, Kokan i Zdenko su, preslušavajući stare snimke, otklonili nedoumice odlučivši da Zvuk ulice mora oživeti.

Album “Kao začaran” jedinstven je muzički amalgam raznih ritmova i stilova – pop soula šezdesetih, novog talasa i jazz elemenata – koje je dodatno aranžerski i producentski izbrusio Koja (Disciplin A Kitschme). Tekstovi pesama konceptualno predstavljaju posebnu zanimljivost – od kratke istorije Balkana u pesmi “Ovako više ne mogu” do genetski modificiranog senzibiliteta u pesmi “Kao nekad u ponoć” ili drugačijeg pristupa zajedničkoj prošlosti u pesmi “Hej, Seleniti”.

Danas Zvuk ulice čine: Kokan Popović (bubnjevi i glavni vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature i vokal), Miloš Milosavljević (gitara i vokal) i Duško Dule Trnavac (saksofon).