Uz upozorenje “Ne preporučuje se osobama sa slabim integritetom i samopoštovanjem” predstavljamo vam novo video ostvarenje pančevačkog benda Iskaz koji napominje da “video predstavlja umetnički dojam stvaralaca i nema za cilj vređanje nikoga i ničega” kao i da su svi likovi u videu izmišljeni kao i zemlja u kojoj se radnja odvija.

Pesma “Sahrana morala” nalazi se na poslednjem albumu “Tanatos”. Pored Zorana Stefanova i Struke, koji je gostovao u ovoj pesmi, u spotu se pojavljuju još dva lika, Pravda (Bojana Račić)  i Inspektor (Goran Milutinović).

 “Ovo je četvrti singl sa aktuelnog albuma Tanatos i urađen je u saradnji sa Strukom. Priča prati dvoje protagonista koji bivaju kažnjeni zato što ukazuju na činjenično stanje u zemlji i prostakluk koji se propagira kako bi se javnosti skrenula pažnja sa pravih problema. Na samom kraju bivaju cenzurisani kao i Pravda koja nakon poveza preko očiju, od novina i žute štampe, ima flaster preko usta”, izjavio je za naš portal Zoran Stefanov i dodao da je spot pun simbolike iako sama pesma dosta direktno govori o stanju svesti koje je prouzrokovano svakodnevnom konzumacijom žute štampe i vesti.

Video je uradila ekipa “NNSpark production”. Iza kamere bio je Darko Manasić, režiju potpisuje Nikola Nikolić, producent spota je Milica Mladenović, a za šminku je bila zadužena Ana Radulović.

Foto: Darko Manasić