Udruženje Novo kulturno naselje iz Novog Sada otvorilo je konkurs za novi edukativni program namenjen mladima.

How to Mobilnost ponudiće praktična znanja i veštine u apliciranju, vođenju i promovisanju programa mobilnosti među mladima. Prijave su otvorene za sve koji imaju između 18 i 30 godina, bave se umetnošću, kulturom, omladinskim radom, edukativnim radom sa mladima, kao i za studente i učenike koji žele da saznaju na koje načine mogu da putuju po Evropi, razmenjuju znanja i iskustva sa svojim vršnjacima. Da bi obezbedili učešće na projektu, s obzirom da je broj mesta ograničen, svi zainteresovani mogu da se prijave putem onlajn formulara na linku: https://forms.gle/EUedKftcXHXxnRWUA.

Prva info sesija, na kojoj će se učesnici i publika bliže upoznati sa projektom kao i dinamikom rada u narednim mesecima, biće održana u subotu, 22. oktobra u 10 časova u Ulici Bate Brkića 24, sa dvorišne strane, u parku „Među brezama”. Uz čajanku i neformalan razgovor, prisutni će moći da se informišu o svim pojedinostima.

Projekat How to Mobilnost Novo kulturno naselje odlučilo je da realizuje zbog činjenice da je ogroman broj prilika za putovanja, razmene i napredovanje mladima dostupan, ali da je promocija istih neadekvatna i ne dopire do zadovoljavajućeg broja mladih koji su uključeni u programe mobilnosti. Upravo zato, How to Mobilnost će kroz niz radionica i info dana omogućiti veću vidljivost i bolje razumevanje prilika koje ovi programi pružaju, dok će u isto vreme stvoriti mrežu mladih novosađana koji će dalje širiti stečena znanja i iskustva, motivišući svoje vršnjake da učine isto. Radionice i info dani će se dešavati u narednim mesecima i biće ispunjeni ogromnom količinom korisnih informacija, ali će takođe uključiti i niz eksperata, stručnjaka, mladih uspešnih omladinskih radnika i umetnika iz zemlje, kao i iz cele Evrope, što je posebno značajno za buduće učesnike radi stvaranja internacionalnih kontakata i lakšeg ostvarivanja svojih planova.

Novo kulturno naselje godinama radi sa mladima. Udruženje je od svog osnivanja 2014. godine pored brojnih festivala, izložbi, kreativnih radionica i humanitarnih akcija, organizovalo i preko 1000 edukativnih radionica za decu i mlade. Tokom realizacije projekata poput Art Kvart – Start!, Erasmus+ projekata Debate Your Issue, koji je realizovan prošle godine, i Debate, not Argue koji je trenutno u toku , udruženje je zaista uvidelo preku potrebu za daljom i intenzivnijom edukacijom mladih i osoba koje sa njima rade o programima mobilnosti, zbog čega ih srdačno pozivamo na projekat How to Mobilnost.

Projekat How to Mobilnost sprovodi Novo kulturno naselje kao deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).