U Velikoj dvorani Sava centra u subotu, 21. decembra, biće održan novogodišnji gala koncert Umetničkog ansambla MO ”Stanislav Binički” na kojem će kao solistkinja nastupiti Suzana Šuvaković Savić.

Njen partner i specijalni gost na ovom koncertu biće italijanski tenor, Romolo Tisano, umetnik izuzetnog muzičkog senzibiliteta i osobene boje glasa, koji je ostvario niz uloga belkantističkog repertoara na brojnim italijanskim operskim scenama.

Ovi koncerti u Sava Centru imaju tradiciju dugu više od dve decenije. Oni su prilika da se, u novogodišnjoj atmosferi, publici predstavi atraktivan i popularan, ali u umetničkom i izvođačkom smislu veoma zahtevan program.

Umetnički ansambl Ministarstarstva odbrane ”Stanislav Binički” nastupiće kao stožerni izvođač programa. Ovaj orkestar, sa tradicijom dugom više od jednog veka, nastavlja plemenitu misiju dostojni svog osnivača, Stanislava Biničkog, uspešno afirmišući muziku iz naše i svetske kulturne baštine.

Orkestrom će dirigovati maestro Dejan Savić, jedan od naših najpoznatijih dirigenata zavidne međunarodne reputacije.

Na programu koncerta naći će se odabrane orkestarske kompozicije, arije i dueti iz opera, opereta i mjuzikla, evergreen melodije, napolitanske, ruske, španske pesme…

Cene ulaznica su 1000 i 1200 dinara, a početak je u 20 časova.