Novi Sad i EXIT Festival 2013 i ove godine će, kao i do sada, ugostiti neke od najvećih zvezda današnje muzičke scene.

Kao jedna od njih , DJ Fresh, koji je slušaocima širom sveta poznat po mnogim, velikim hitovima, gostima ovogodišnjeg festivala, uz pratnju svog benda, predstaviće se Live nastupom.

Međutim, izvan festivala i nastupa, ovaj majstor DnB i dubstep muzike, svojoj mnogobrojnoj publici predstavlja se i na druge načine. Jedan od njih je i Remix takmičenje organizovano sa Sian Evans, ženskim vokalom grupe Kosheen, za njihov zajednički hit, pesmu „Louder“.

Na ovom velikom takmičenju, koje je već u toku, ima i nekoliko takmičara iz Srbije. Trenutno na toj listi najpopularnijih pesama, a istovremeno i kao najbolje rangiran sa ovih prostora, svoje mesto našao je upravo i remix jednog Novosađanina, Đorđa Babića.

Djordje_Babic“Ovakva remix takmičenja poslednjih godina dostižu veliku popularnost jer su se pokazala kao veoma korisna. Autoru, sa jedne strane, zbog reklame i kontakta sa publikom, a nama, još uvek neafirmisanim muzičarima kakvi se uglavnom i traže, sa druge , jer imamo idealnu priliku da radom od kuće i studija, pokažemo šta umemo. Ako smo dovoljno dobri, budemo nagrađeni. Nagrade su dobre i često primamljive, mada ni jedna od njih ne pruža mi toliku čast i zadovoljstvo kao ono koje imam tokom rada ili saradnje sa ostalim takmičarima. Ima i novčanih, naravno, ali mislim da se ni to ne može porediti sa priznanjem, pohvalama za tvoj rad i primećenošću od strane tih vrsnih muzičara.“ – izjavio je Đorđe za naš portal.

Objašnjavajući situaciju i značaj takmičenja i podrške, iskoristio je priliku da pozove sve da preslušaju njegov rad i time mu pruže podršku: „Često se na takmičenjima susrećem sa ljudima iz naše zemlje koji to veoma dobro rade i mnogo se trude, ali kada dođe vreme glasanja, nemamo neku malo veću podršku šire javnosti. To glasanje se vrši putem raznih društvenih mreža, a zatim organizator tj. autor, uzimajući pored nekih svojih, i te kriterijume, proglašava pobednika. Javnost pozitivno reaguje na to, mada uglavnom ne zna o čemu je reč, a učesnici sa drugih takmičenja bi podržali,ali nisu obavešteni o ovom trenutnom i tako u krug… Zato bih iskoristitio priliku da pozovem javnost, ali i ostale muzičare i učesnike sa drugih takmičenja da rešimo ovaj problem. Sada, ali i za u buduće zbog novih i mlađih takmičara, jer podrška je potrebna, ne samo zato sto su takmičari i što je konkurencija iz celog sveta, već i zato što na njima predstavljamo, pored sebe i Srbiju. “

Učestvovanje u glasanju na ovom takmičenju omogućeno je svima koji to žele  tako što će glasati ulogovani sa svojih Facebook profila.

Glasanje traje do 18. marta , a imena pobednika biće objavljena 01. aprila.

Rad Đorđa Babića možete poslušati ovde.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.