PODELI

Majamisty Trio nastao je pre desetak godina u Novom Sadu kao autorski projekat pijanistkinje Maje Alvanović, koja je u to vreme napravila prve iskorake iz sveta klasične muzike u savremeni džez izraz skandinavske i ECM škole.

Tadašnja postava, koju si činili su još i kontrabasista Ervin Malina, bubnjar Ištvan Čik, te gostujuća vokalistkinja Aleksandra Drobac, snimila je albume ”Mistyland” 2011. godine i ”Love” iz 2014. na kome je nastupalo i nekoliko gostujućih muzičara. Sastav je u ovoj formaciji svirao na većini relevantnih džez festivala u zemlji, i pozicionirao se kao jedan od retkih domaćih džez bendova izvan baperske matrice, a sa uporištem u džezu “treće struje”, odnosno lirizmu norveške i švedske scene.

Album “Organic” potpisuju pijanistkinja Maja Alvanović koja je i kompozitor većine numera, kontrabasista Ervin Malina i bubnjar Lav Kovač. Sadrži osam kompozicija u ukupnom trajanju od 40 minuta.

Album je objavljen u digitalnom formatu na platformi Bandcamp, po ceni od samo “1 evro ili više” koju bend objašnjava željom da sada kada je ljudima muzika najpotrebnija, novac ne bude prepreka između muzike i publike. Taj simbolični “evro ili vise” može se platiti platnim karticama Visa i Mastercard, kao i preko Pay Pal računa.

Na ostalim platformama (Spotify, iTunes, Apple Music, Amazon.com, Google Play, YouTube Music, Deezer, Napster…) pojavljivaće se u tempu u kojem one dižu objave. Kada se steknu uslovi, očekuje se objavljivanje fizičkog izdanja, svakako kompakt diska, a potom možda i vinila s obzirom na idealnu minutažu za ploču, od 40 minuta.

Album možete poslušati i preuzeti OVDE.

Foto: Olja Radmanović