U petak, 13. decembra, NVO Veza organizuje humanitarnu žurku u beogradskom “Gun” klubu.

U akciji učestvuju Codex, Mkdsl, Rbel B, Ktordo, Moyne Selectah i Igooman MC.

Početak je u 23 časa. Cena ulaznice je 200 dinara, a sav novac od prodatih ulaznica biće iskorišćen za kupovinu novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu i marginalizovanu decu iz porodica u kojima postoje problemi zavisnosti od droga.

Od osnivanja NVO Veza je ustanovljena praksa (preuzeta od Lekara sveta Francuske) da svake godine organizuju priredbu i dodelu paketića za decu njihovih korisnika. Do sada su uspevali da od različitih organizacija i firmi (UNICEF, Banka hrane Beograd, Centar za integraciju maladih, Crveni krst Beograd itd.) dobiju deo poklona za paketiće, dok su deo sredstava obezbeđivali iz sopstvenog budžeta. Međutim ove godine to nije moguće te NVO Veza želi da na ovaj način ostvari svojj humani cilj.

Ovakav događaj izuzetno je značajan za korisnike NVO Veza, ali prvenstveno za njihovu decu, s obzirom na to da je većini mališana ovo jedina prilika da dobiju novogodišnji poklon. To su većinom deca koja žive u izrazito lošim socijalnim i materijalnim uslovima, iz romskih naselja i iz porodica u kojima postoje problemi zavisnosti od droga gde se deca suočavaju sa brojnm egzistencijalnim i emocionalnim problemima.