Foto: Danilo Mijatović

Gotovo deset godina nakon objavljivanja albuma prvenca, te brojnih singlova, EP izdanja i saradnji sa drugim muzičarima, pančevački bend “Ljubičice” je objavio drugi studijski album “Dok čekamo pad” na kome se nalazi osam pesama.

Album je objavljen pod etiketom Krokodil studija iz Pančeva i predstavlja svojevrsnu ličnu kartu ove izdavačke kuće. Vrlo karakterističan zvuk i pristup produkciji, koji se neguje u Pančevu već desetak godina, donosi svoje najsnažnije adute upravo na ovom albumu.

Braća, Petar i Vuk Stevanović, kažu da je okosnica za koncept celog albuma bio njihov veliki hit “Jedva čekam rat ljudi protiv mašina” i da su veoma zadovoljni načiom na koji su se priča i muzika zaokružili u jedinstvenu celinu.

“Ovo je verovatno naše prvo izdanje kojim smo zadovoljni u svakom pogledu, jer na neki posredan način, gotovo deset godina radimo na njemu. Srećni smo što su se kockice konačno složile i što smo uspeli da, pored vrlo strogih kriterijuma, ipak izguramo priču tako da cela ekipa bude zadovoljna”, kaže Petar Stevanović.

Na realizaciji vodećeg singla sa novog albuma “Da li roboti se plaše” braća Stevanović radili su zajedno sa Lukom Racićem i Zoranom Zarubicom iz “Buč Kesidi, a deo autorskog tima je i producent Milan Bjelica. Spot je režirao fantastični mladi reditelj Nikola Stojanović, koji je nizom izuzetno primećenih spotova (Konstrakta, Bojana Vunturišević, Repetitor i mnogi drugi) zauzeo mesto jednog od najzapaženijih mladih reditelja iz regiona.

Naslovna strana albuma nastala je uporedo sa nastajanjem pesama, na istom mestu i u isto vreme, a naslikala ju je pančevačka slikarka Gorana Aća. Ova slika je vremenom postala zaštitni znak Krokodil studija.

Nastajanje artwork-a “Dok čekamo pad” BTS Gorane Aća:

“Za to što smo uspeli da izguramo ovaj album morao bih na prvom mestu da se zahvalim našim najbližima koji su nas trpeli i beskompromisno podržavali sve ove godine. Velika ekipa koja je sarađivala sa nama na ovom albumu sigurno zaslužuje najvišu ocenu, na prvom mestu naš producent Milan Bjelica, pa zatim Petar Pupić, a za njima i svi ostali muzičari koji su svirali na ovim pesmama. Obavezno moramo da istaknemo naše fantastične video ekipe koje su spotovima priči dale sasvim drugi nivo. Jako smo ponosni na ceo projekat”, kaže Vuk Stevanović.

Koncertna promocija počinje odmah, tako da će nove, ali i pesme sa prvog albuma Ljubičica, prvo moći da čuje publika u Beogradu 6. aprila u Domu omladine, a potom 8. aprila u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Gost na oba koncerta biće pijanistkinja Olga Petrović.

Album “Dok čekamo pad” dostupan je za slušanje na svim digitalnim platformama https://distrokid.com/hyperfollow/ljubiice/dok-ekamo-pad