PODELI

Jedanaest umetničkih trupa iz raznih delova Srbije i regiona izabrano je nakon konkursa za nastup na Festivalu uličnih svirača koji će ove godine biti održan trinaesti put u Novom Sadu od 5. do 7. septembra.

Umetnici različitih profila, uglavnom muzički sastavi, pobedili su u konkurenciji više od sto prijavljenih programa i naći će se u zvaničnom programu Festivala zajedno sa internacionalnom selekcijom izvođača iz čitavog sveta.

U Novom Sadu će na Festivalu uličnih svirača nastupiti niški kantautor Mark Rainey, kao i njegovi sugrađani, bend Stereo banana, beogradski muzičari, hor i orkestar Horkestar, te urbani šansonjeri iz sastava Verglspiel i odličan mladi bluz-rok bend The Cockblockers iz Kragujevca.

Gosti Festivala iz regiona biće čovek-orkestar iz Zagreba, kontrabasista Davor Perišić, kao i rege bend Jah Balebaroshi iz Prijedora.

Lokalnu, novosadsku scenu, reprezentovaće cirkuski scenski performans “Ludifiko” autorke Mire Bebe Dobrković, kao i bendovi Gravy Tune, Uvertira i Plavi ptičić.

Novosađane tokom trodnevnog programa u starom jezgru grada očekuje i niz drugih atrakcija, poput velikog uličnog spektakla modernog plesa u kome će učestvovati brojne grupe iz Novog Sada. Uobičajenu stranu selekciju programa činiće najzanimljiviji umetnici sa aktuelne evropske i svetske scene uličnog sviranja i performansa.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada.