PODELI

U Novom Sadu 7. novembra Miki Radojević započeo je zvanično promociju svoje nove zbirke pesama „Olovke izlomljenog srca“ koja će uskoro biti nastavljena širom Srbije i regiona.

Promocija je održana u pabu „Boomerang“, a domaćin promocije bio je Peđa Novković. Pored Mikija i Peđe na promociji je govorio i Dr Pop (Atheist Rap).

Kroz pitanja i duhovite odgovore i komentare, promocija je protekla u vrlo opuštenoj atmosferi tokom koje je Miki iskoristio priliku i da se zahvali svima koji su poslali svoje ilustracije za zbirku, zatim autoru naslovne strane, Željku Manojloviću, kao i sve koji su mu pomogli da ovu svoju ideju realizuje.

Recezenti ove zbirke su Bajaga, Sejo Sexon (Zabranjeno pušenje) i Marčelo te je Miki pojasnio zašto su baš oni zamoljeni da daju svoj sud o „Olovkama izlomljenog srca“.

Saznali smo i da Mikijevo oružje predstavljaju „olovke izlomljenog srca“ jer kako je izjavio, nikada nije pisao pesme kada je srećan te otuda i izbor za naslov knjige.

Na promociji je bilo moguće i kupiti zbirku koju je autor potpisivao, a interesovanje za nabavku ove knjige je bilo veliko.

S obzirom da knjiga još uvek nije distribuirana u knjižare i druga prodajna mesta jer joj se, kako je Miki izjavio, „još oseća farba iz štamparije“, za sada je dostupna samo na ovakvim promocijama koje će uskoro biti i u Smederevskoj Palanci, Kragujevcu, Beogradu, a kasnije i u mnogim drugim mestima.

Oko 21h počela je da se stvara gužva jer je najavljeno da će i sve te divne pesme koje su izašle iz Mikijevog pera biti predstavljene u malo dugačijem aranžmanu.

Usledio je akustični set koji je sa Mikijem svirao, a i pevao, Laza, gitarista benda Čovek bez sluha.

Oko stotinjak ljudi uživalo je do pola sata pred ponoć pevajući pesme kao što su „Paramparčad“, „Sanjam“, „Gotovo je“, „Daleko blizu daleko“, „Olovke izlomljenog srca“ i mnoge druge koje izvode bendovi Six Pack i Čovek bez sluha.

???????????????????????????????

Sve ove pesme obučene u akustično ruho zvuče potpuno drugačije, emotivnije i sami tekstovi mnogo više dolaze do izražaja.  Na ovaj način promocija zbirke pesama Mikija Radojevića zaokružena je na najbolji mogući način.

Ivana Jovanović