Omer Hodžić bavi se stand up komedijom koja nastaje u trenutku izvođenja. “Na licu mjesta” je nova predstava mostarskog komičara sa decenijskim iskustvom koju će izvesti 20. decembra u novosadskom Gerila baru, a plaćanje karte izvršićete na izlasku sa predstave jer, kako kaže Omer: “Nema garancije da će večer proći dobro. To je prosto priroda improvizacije. Zbog toga nije pošteno odrediti cijenu karte prije nego komičar završi nastup”.

Ovaj šou funkcioniše onako kako Omer živi: bez prethodne pripreme, samo ozbiljna improvizacija.

Autor o sebi i ovom projektu kaže: “Vrlo je važno da čovjek prepozna i prihvati samog sebe. Ja, na primjer, sam potpuno svjestan da posjedujem ozbiljan manjak radnih navika, da se tu vise nista ne može promjeniti. Mrsko mi je sjediti i pisat materijal. Zbog toga sam socijalni život potpuno podredio poslu; svaki razgovor sa prijateljem, mamom, mačkom, ima za mene jedinstven cilj – izazvati smijeh. Takvo jedno stanje mentalne urušenosti dovodi do toga da uvijek imam neku repliku odmah – na licu mjesta… Prirodom stvari nastao je ovaj potpuno prirodni za mene lično, a za sam žanr Stand Up komedije, neprirodni i gotovo do sada nepoznat koncept. Dakle, ja sam toliko frapantno lijen, da sam postao sjajan improvizator”.

Karte je moguće preuzeti u samom objektu dešavanja. Njihovo preuzimanje je besplatno, ali i obavezno za ulazak na sam događaj. Plaćanje se vrši po završetku predstave.