PODELI

OPENS otvara vrata – pridruži se ekipi je manifestacija koja će biti realizovana u Novom Sadu od 15. do 18. novembra.
Prošlo je tačno godinu dana od je Novi Sad dobio titulu Omladinske prestonice Evrope 2019. Članovi projektnog tima tim povodom organizuju proslavu prvog rođendana uz četiri dana raznovrsnog i zanimljivog programa.

Prvog dana, 15. novembra, program će biti realizovan na Trgu slobode, a uključuje promociju bezbednosti u saobraćaju u zimskim uslovima, ukazivanje na nebezbedne tačke u saobraćaju u Novom Sadu, simulacija vožnje u “pijanom” stanju u SUZUKI automobilima. Posetioce očekuju i iznenađenja koja su pripremili LUKOIL i SUZUKI. Posetite Trg slobode od 10 do 15 časova.

Drugog dana, 16. novembra, u Ulici Laze Telečkog 2 od 18 do 19h biće izvedena predstava “Naše mesto”.
Predstava „Naše mesto“, rađena u koprodukciji Kulturnog centra i „Teatra 34“. U ovom scenskom ostvarenju igraju mladi glumci Nikolina Spasić i Milan Novaković, dok je režija pripala Bogdanu Jankoviću. Dramaturg predstave je Simon Grabovac, a za scenografiju je bila zadužena Nevena Vujasinović.
Predstava „Naše mesto“ nastala je iz duboke potrebe da se na jedan razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši pod pritiskom raznolikih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta. Započinjući ovu istraživačku avanturu, sučelili smo se sa bogatom klasičnom literaturom o našem gradu, njegovoj istoriji, znamenitostima, značajnim ličnostima, kao i kritički intoniranim stavovima o mnogim aspektima urbane, kulturne i istorijske zbiljnosti, sa jedne, i „litaraturom“ koju proizvode mediji masovnih komnunikacija, zadržavajući posebnu pažnju na sadržajima bezgraničnih prostora društvenih mreža, tj. na onoj virtualnoj „demokratskoj tribini“ u kojoj skoro svako može da iznese svoja mudra zapažanja, zaključke. Sučeljavajući ovu sliku i stavove, ovaj virtuelni izlog o gradu sa onim prethodnim i posebno ga izoštravajući kroz životnu perspektivu dvoje mladih ljudi dobija se jedna razuđena slika koja više nego jasno nanovo potvrđuje da je suština i život grada, pa tako i Novog Sada, mnogo kompleksniji, širi i razuđeniji. Sama predstava je svojevrstan medij, putem kog će Novosađani moći da kažu šta zaista misle i osećaju o svom gradu i tako mu „pomognu“ da bude svesniji sebe, svojih različitosti, želja, težnji i potreba.“

U petak, 17. novembra, program će biti realizovan u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada I klubu  SKC Fabrika.

Pobednički filmovi Filmskog fronta (KCNS) biće prikazani od 17h u KCNS, a od 19h  možete pogledati selekciju Cinema city: Up to 10.000 bucks (the best of)

U Fabrici od 21h biće održan koncert Killo Killo Bande.

Poslednjeg dana, 18. novembra, kod spomenika  žrtvama racije na Keju  od 16 do 19h biće održan Osmehov festival lampiona.