PODELI

Opako dobar vokal grupe OPPOSITE WAY, Dušana Kostića, podseća na najubedljivije momente karijere – koja traje – vanserijskog pevača Momčila Grujičića Moče.

Dušan Kostić, uz prateće muzičare koji dele aranžmane, muziku i tekstove složno: solo gitara Aleksa Petković, ritam gitara Aleksa Paskaš, bas gitara Uroš Blagojević i za setom bubnjeva, Marko Stojković, stvorili su svojevrsnu transcendentalnu bajku, trip i putovanje, koje, u globalnom maniru, moglo bi se reći,  dotiče Alice in Chains strukturu, pa sve do impulsa i nerva pevača Erika Dovera (i bivšeg  gitaristu benda Jellyfish) i mnoštvo nasleđa grunge uticaja u najkristajlnijem, brušenom obliku. To u ovde prezentovanom CD-u “HLADAN I BLED” uopšte nije loše. Naprotiv! SNAŽNO I UBEDLJIVO JE! I DOPADLJIVO JE, JER NE IRITIRA, VEĆ UHU GODI!

Sedam pesama koliko je narezano na kružnim putanjama ove kompaktne diskete u 30 minuta trajanja govore da izvorni rokenrol nije umro i da za njega ima nade i mesta, bez obzira što medijski nije prezentovan onako kako bi trebao, kako kod nas, tako i u svetu (pogledajte samo sadašnje i skorašnje dodele MTV nagrada, to svakako nije onaj MTV koji je bio osamdesetih i devedesetih godina, nit su nominacije bile iste, ni približno slične). Kompletna muzička industrija se promenila!

Lično bih se za apsolutni HIT na albumu “HLADAN I LED” odlučio za zatvarajući muzički komad “VIŠE NISAM TU”, za koji je tekst napisao Aleksandar Božinović.

Ovaj bend (OPPOSITE WAY) je pravo osveženje na domaćoj sceni i svakako treba da nastave sa radom, sviranjem, autorskim pesmama….

Ja nisam uzalud potrošio sat ipo vremena koliko mi je trebalo da ga tri puta preslušam!

Ubećen sa da će te vi ovaj CD držati u svojoj CD-teki i slušati ga češće i pomnije od mene, jer na mom radnom stolu se nalazi bar još 20 diskova koji čekaju da budu recenzirani.

U ušima mi kao eho i dalje odzvanja refren – HLADAN I BLED!

Opasan bend! Nemojte ga zaobići!

Milan B. Popović