Sunce sija sve jače i podseća da je sezona open air festivala pred nama. Širom Evrope ponuda je fascinantna, a mi smo odlučili da vam predstavimo jedan, uslovno rečeno, novi festival.

To je Optimus Primavera Sound Festival koji se ove godine po treći put održava u Portu.

Optimus je sestrinski festival Primavere Sound Festivala iz Barcelone koji se održava nedelju dana pre portugalskog. Ove godine festival u Portu trajaće od 5. do 7. juna i pruža mogućnost da se vide neke kultne bendove koje, čast izuzecima, organizatori festivala našeg regiona ignorišu. Reč je o bendovima Pixies, Slint, Televison, Shellac, Loop, Mogwai, Godspeed You! Black Emperor i svakako Slowdive, jedan od najznačajnih shoegaze bendova svih vremena.

Optimus festival je pravi spoj dobre muzike 80-ih , 90-ih sa aktuelnim imenima, pa tako osim već nabrojanih, nastupaće još mnogo aktuelnih bendova poput The National, Dum Dum Girls, Chk,Chk,Chk, Neutral Milk Hotel, Caetano Veloso, Trendmoler, nove nade  Jagwar Мa itd. Sve u svemu kombinacija grada Porto kao jedan od najinteresantnih i jeftinih gradova Evrope, sunce i dobra muzika su garancija za dobar provod.

Porto, estamos chegando!