PODELI

Danas je  na SPENS-u u Novom Sadu održana konferencija za novinare povodom ovogodišnjeg Koncerta godine koji će biti održan 21. decembra.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici nekoliko bendova koje ćemo imati priliku da slušamo (Bjesovi, Partibrejkers, Električni orgazam, Feud, Obojeni program, Kanda Kodža i Nebojša), kao i brojni predstavnici medija.

Moderator konferencije bio je Obrad Škrbić, jedan od organizatora.

Prisutnima su se obratili svi predstavnici bendova pojedinačno, a organizatori su otkrili da su spremili nekoliko iznenađenja od kojih je jedno danas i otkriveno. Naime, najavljeni spisak bendova nije konačan. Ovogodišnji Koncert godine otvoriće tačno u 16h novosadski bend Kolaps.

Škrbić je podsetio prisutne da je prvi Koncert godine održan pre dvadeset godina i da su na njemu nastupali Električni orgazam, Plejboj, Van Gogh, EKV i Atheist Rap. S obzirom da je Električni orgazam jedan od učesnika i ove godine, predstavnicima medija prvi se obratio Gile, frontmen pomenutog benda. Električni orgazam ponovo će nastupati na NS Koncertu godine posle 15 godina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoran Kostić Cane potvrdio je da je novih pet pesama grupa Partibrejkers već snimila i da će se naći na novom albumu “Sirotinjsko carstvo”. Takođe je napomenuo da bend ima još sedam pesama na kojima radi.

Obojeni program nastupaće posle 13 godina i ovo će im biti drugi nastup na Koncertu godine. Frontmen benda, Branislav Babić Kebra, najavio je da će njegov bend imati još aktivnosti tokom decembra, kao i da pripremaju izložbu.

Zoran Marinković otkrio je da će Bjesovi na ovogodišnjem koncertu svirati i neke nove pesme koje će se naći na albumu obrada čije izdavanje možemo očekivati tokom sledeće godine. Otkrio je da će jedna od pesama koju će Bjesovi obraditi biti pesma “Nebo” Električnog orgazma. Svoj prvi nastup na Koncertu godine Bjesovi su imali 1996. godine, a ovo će im biti četvrto učešće.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastav Kanda Kodža i Nebojša nastupao je 2000. godine poslednji put, a ovo će im biti ukupno treći nastup na ovoj manifestaciji.

Grupa Feud iz Beograda imala je prošle godine zapaženi petnaestominutni nastup na Bini bez prekida, a upravo tim nastupom su i krenuli sa koncertnim aktivnostima i ujedno skrenuli pažnju organizatorima na sebe koji su im i ove godine ukazali poverenje i pozvali ih da učestvuju. Ove godine nastupaće na glavnoj bini, a frontmen benda, Ramirez, izjavio je da će Feud promovisati svoje aktuelno izdanje, album “Svinjotaur” koji su objavili ove godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obrad Škrbić je na kraju konferencije istakao da je već četiri godine cena ulaznice za koncert svega 1000 dinara što ne bi bilo moguće bez pomoći gradskih i pokrajinskih uprava odnosno sekretarijata, gradonačelnika Grada Novog Sada, Miloša Vučevića, a ove godine, kako je istakao, znatnu pomoć oko organizacije dobili su i od rukovodstva SPENS-a čiji se direktor Žarko Mićin obratio prisutnima na početku konferencije.