Od 15. do18. juna 2023. godine održaće se 8. po redu Festival PRiČA u centru Čačka, na terenima KK Železničar.

“Poznata je stvar da se na Želovom igrao najbolji basket u staroj Jugoslaviji. Osim što se igrao basket, na Želovom se učio život i svirao rokenrol. U godini kada je naš grad Prestonica kulture, spremili smo tri dana rokenrola, a četvrti dan je  predviđen za publiku koja je naklonjena modernijem zvuku. Potrudili smo se da angažujemo što više čačanskih muzičara. To je bio jako težak posao s obzirom da čačanska rok scena u ovom trenutku praktično ne postoji. Uložili smo veliki napor da pokrenemo ljude da se okupe, a pozvali smo i naše sugrađane koji sviraju u bendovima u drugim gradovima. Tako da će i pored mnogo gostiju sa strane, ovo ipak biti jedna prava čačanska PRiČA. Imaćemo goste iz Slovenije, Hrvatske i Istre”, navodi Žana Nenadović iz organizacije festivala.

Ove godine nastupaju: Van Gogh, Bombaj štampa,  Aerodrom, Bjesovi, Stereo Banana, King Foo, Zoe Kida, Sharks Snakes and Planes, Arigo Saki, Crveni karton, Whiteheads, Raskid 13, Nikola Radović/Janko i Ružičasti slonovi iz Čačka,  Ćirković i bend, Vreme čuda, Lusteri, Samostalni referenti i Rok apoteka.

Prvi put u Čačku Bombaj štampa i Aerodrom će odsvirati svoje hitove, a zajedno sa čačanskom publikom ovom prilikom Bombaj štampa će proslaviti 40 godina benda.

Nakon sedam godina ponovo na festival PRiČA dolazi jedan od najpopularnijih beogradskih muzičara Đule sa svojim bendom Van Gogh. Iz Gornjeg Milanovca dolazi kultni i definitivno najomiljeniji bend čačanske publike Bjesovi.

“Potrudili smo se da napravimo program sa raznolikim žanrovskim sadržajem i da dovedemo što više izvođača, koji dugo nisu nastupali pred čačanskom publikom, a kao i svake godine ugostićemo i nekoliko bendova, koji prvi put imaju nastup u Čačku i pored duge i grandiozne karijere. Imamo jako dobar line up za 2023. čak 18 bendova, od toga četiri inostranih, plus 6 dj-eva i  očekujemo rekordnu posećenost.

Ponosni smo što je Čačak prva Nacionalna prestonica kulture i što je festival PRiČA deo tog projekta”, dodala je Žana.