Cinema City internacionalni filmski festival održava po osmi put od 29. juna do 5. jula u Novom Sadu na novoj jedinstvenoj lokaciji – u novoj kreativnoj četvrti koju čine Kineska četvrt i Limanski park.
Kao i prethodnih godina, posetioci će uživati u bogatom programskom sadržaju posvećenom pre svega mladoj, filmskoj i muzičkoj sceni, ali i novom festivalskom iskustvu.

Publiku očekuje beskompromisni i uzbudljiv program koji u fokus stavlja mlade filmske stvaraoce.Cinema City je koncipiran kroz tri programske celine: CC Film, CC Music i CC Pro kroz koje će posetioci festivala imati priliku da premijerno pogledaju ostvarenja mladih filmskih autora, da se podsete prvih remek – dela kultnih reditelja današnjice, kao i da uživaju u promociji novog alternativnog zvuka mladih domaćih i regionalnih bendova.

Jedinstvena lokacija, revitalizovane industrijske zone pretvorene u kreativni kvart, nudi publici dostupnost svih sadržaja na jednom mestu. U Kineskoj četvrti i Limanskom parku, publika će uživati u omiljenim bioskopima na otvorenom: Limanski park Open Air Cinema, Planet Rock music-stage i Open Air Cinema u Kineskoj četvrti – gde će se održavati koncerti i gledati uvek atraktivni muzički filmovi, kao i u salama Quarter i Fabrika Indoor Cinema, prilagođenim uslovima visokih tehničkih standarda za besprekorne projekcije. Moći će da pogledaju izložbe primenjenih umetnika, uvere se u veštine rezidencijalnih skejtera, uživaju u pikniku na travi, opuste se u lounge barovima, food zoni i uživaju u brojnim drugim sadržajima.