PODELI

Na koncertu-igranci koja će se održati na Dan zaljubljenih, 14. februara u Zvezdara teatru, tridesetorica beogradskih rock legendi će se posle više od 50 godina naći zajedno – na istoj sceni.

Imaćete priliku da vidite i čujete rokenrol heroje ’60-ih, među kojima su i Predrag Duda Lukić, Branko Gluščević, Vladimir Janković Džet, Novak Nova Dragović, Milutin Trninić, kao i mnogi drugi članovi kultnih „Crnih bisera“, „Silueta“, „Zlatnih dečaka“, „Iskri“, „Lutalica“

Jugoslovenski rock veterani na koncertu će premijerno svirati obrade najvećih svetskih hitova ’60-ih sa nedavno snimljenog CD-a „Otrgnuto od zaborava“ i pokušaće da vas na trenutak vrate u prošlost, odnosno da ožive jednu čarobnu epohu kojom su vladali optimizam, sloboda i entuzijazam.

U Ex Yu bili su popularni koliko i Bitlsi ili Roling Stounsi na Zapadu. Prvi su svirali i živeli rokenrol na ovim prostorima – mladići su zahvaljujući njima počeli da nose brodarice i džins, a devojke su maksi suknje zamenile „minićima“. Do tad smerne ćerke iz građanskih porodica bacale su im se u zagrljaj na svakom koraku, pa se osnovano sumnja da su odgovorni i za pojavu grupi devojaka, kao i da je njihova muzika inspirisala seksualnu revoluciju koja i dalje traje… Njihove životne priče liče na uzbudljive holivudske filmove, pa ne čudi što su o njima napisane knjige, novinski tekstovi, diplomski radovi i doktorkse disertacije.

Dakle, Stari Rock Majstori su više od benda, a njihov nastup je više od igranke – to je poziv da zajedno otrgnemo delić istorije od zaborava!