Nakon svečanog otvaranja 23. novembra koncertom koji će održati Rundek Cargo Trio, u četvrtak, 28. novembra u okviru osmodnevnog programa otvaranja dvorane “Apolo” koncert će održati pančevački bendovi Trigger, Mute, The Backyard Sinners, Sivi i El Buzz.

Koncert počinje u 21h a ulaz je slobodan.

Trigger

Sastav Trigger je svoje postojanje započeo kroz želju nekoliko prijatelja koji su dug niz godina u muzičkom poslu da zajedno rade na stilski i kvalitativno drugačijem materijalu u poređenju sa onim što je uobičajeno na ovim prostorima. Oko ovog jezgra se okupio ostatak benda i nakon nekoliko godina rada na albumu, prvenac “Ljubav” ugledao je svetlost dana u izdanju PGP RTS. Trigger su nominovani za regionalnu muzičku nagradu „Indexi“ (Bivša „Davorin“) u kategoriji „Metal album godine”, koju zatim i osvajaju združenim glasovima žirija i publike koja je glasala preko interneta. Tokom 2011. i 2012. godine, sastav objavljuje svoje novo izdanje pod nazivom „Ex“. Radi se o albumu neuobičajenih obrada rok pesama sa prostora nekadašnje Jugoslavije. „Ex“ je objavljen iz tri dela koji su besplatno dostupni preko stranice benda. Posebno su zapažene obrade pesama „Ena“ grupe Haustor i „Kurvini sinovi“ legendarnog sastava Azra. Početkom 2013 Trigger su objavili novi singl “Ne hrani ljudoždere” u kom gostuje pevač sastava Downstroy, Darko Živković. Tom prilikom je sastav najavio i novo izdanje na kom će učestvovati niz gostiju, između ostalih Milutin Jovančić iz kultnog sastava Block Out i Marko Matijević iz grupe Manntra. Treći album grupe Trigger se očekuje krajem godine.

Mute

Mute

Za sebe kažu: “Mi smo MUTE, grupa prijatelja koja je oformila bend decembra 2003. godine, prvenstveno okupljena oko ideje da svojom interpretacijom pesama bendova kao što su Alice in Chains, Faith no More, Deftones, Tool i dr. promovišemo alternativnije muzičke žanrove i podžanrove koji nisu toliko zastupljeni na lokalnoj sceni. Svoju muziku stvaramo bez kompromisa, iskreno i sopstvenim tempom, a kroz svoje pesme pokušavamo da ispričamo priče u kojima i sami živimo.” Mute je nekoliko puta menjao svoju postavu, a sadašnji sastav čine: Ljubiša Milošević – bubnjevi, Vojislav Mladenović – bas gitara, vokal, Nenad Tasić – gitara, Božidar Mladenović – vokal, gitara.

the backyard sinners

The Backyard Sinners

The Backyard Sinners su četvoročlani rok bend iz Pančeva u sastavu Milan Maksimović – vokal i gitara, Dragan Veličkovski Gaša – bas, Igor Mitić – gitara i Vladan Stojanov – bubnjevi. Grupa izvodi energičan autorski repertoar u okvirima “indie” i garažnog roka, ali i amerikane te nešto eksperimentalnijeg post-rok zvuka. Iako se pod ovim imenom okupio tek nedavno, bend sačinjen od muzičara poznatih iz istaknutijih lokalnih imena (The Empty Pages, Acid Milk i drugi) ima širok repertoar svojih pesama u celinu zaokružen pažljivo odabranim obradama. The Backyard Sinners neguju rokenrol kakav se danas i u ovom trenutku svira u svetu, a ovdašnja publika će imati priliku da ih uživo sluša u Pančevu, Beogradu i okolini.

SIVI

Sivi

Sivi su osnovani 2000. godine. Autor muzike i tekstova je i tvorac benda Dejan Mrkalj. Muzički izraz SIVI-h je autentičan i lirski oblikovan tokom godina. Uticaj sivila 90-ih godina oseća se u lirskim elementima u tekstovima. Muzika i aranžmani se ogledaju u grunge gitarama i melodiji novog romantizma 80-ih. Tako da muzički pravac SIVI-h možemo okarakterisati kao – romantic grunge. Nakon mnogo godina postojanja Sivi će konačno objaviti svoj prvi studijski album 2013. godine.

El Buzz

El Buzz

Pančevački rock’n’roll sastav El Buzz nastao je leta 2007. Sa željom da publici, ali i sebi, ponude drugačiji muzički sadržaj u širokom spektru boja ove vrste muzike, Debi album ’’Viva El Buzz !!’’ donosi deset autorskih pesama na engleskom jeziku. Kao prvi singl izdvojila se ’’Na Na Na’’, pevljiva i efektna. Muzika benda je nesumnjivo rock’n’roll, ali, s obzirom na to da je rock’n’roll širok pojam, to podrazumeva i (gotovo nespojive) uticaje popa, punka, bluesa, pa čak i plesnog zvuka. Zbog toga El Buzz predstavlja pravo osveženje na domaćoj sceni, iako će neko na prvo slušanje reći da tu ničeg novog nema. Kada na njihovom MySpace profilu pročitate da su im uzori Mahatma Gandhi, The Beatles, Nikola Tesla i pas Lajka, prvo biće sa planete Zemlje u svemiru, jasno vam je da se tu nešto zanimljivo krije. Uostalom, kada ste poslednji put čuli da neki naš bend govori kako želi da širi ljubav, uzajamno poštovanje i toleranciju, pozitivne vibracije i vrati rock’n’rollu njegov prvobitni razlog postojanja, a to je – zabava.