Izložba slika profesora i saradnika Katedre za slikarstvo novosadske Akademije umetnosti biće otvorena u sredu, 18. januara, u SKCNS Fabrici, u 20 časova.

Učestvuju: Vlado Rančić, Dragan Matić, Bosiljka Zirojević Lečić, Vidoje Tucović, Goran Despotovski, Marina Popović, Lidija Marinkov Pavlović, Bojan Novaković, Ana Vrtačnik, Sonja Radaković, Nemanja Milenković i Luka Drljan.
Postavka će moći da se pogleda do 26. januara, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

Ova izložba organizovana je u sklopu projekta „Slika“ koji je pokrenut 2011. godine u težnji da asimilira i predstavi različito pozicioniranje slike i slikarstva, generacijske promene, kao i nestandardne i netipične sisteme tumačenja slike u savremenoj umetničkoj praksi. Ideja projekta je dа sе objedinjavanjem različitih poetika svih autora-izlagača otvori još jedan dijalog o mogućim istraživačkim, asocijativnim, ontološkim i diskurzivnim elementima tumačenja slike. Ovako koncipirana tema ima za cilj da idejno postavi i stvori osnovu za još jedan novi niz procesa u posmatranju, percepciji i analizi dela kroz kategoriju slike danas.