Drugo izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće održano 15. i 16. juna 2018. na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra „Tikvara“ u Bačkoj Palanci.

Zbog velikog interesovanja bendova za nastup na PDF festivalu, organizacioni odbor odlučio je da podrži rokenrol scenu i pruži priliku mladim bendovima da nastupaju u takmičarskom delu festivala 15. juna.

Bend koji po odluci žirija 15. juna bude najbolji sutradan će, 16. juna, deliti binu sa revijalnim bendovima drugog Palanačkog Dunav festa, a kao nagradu dobiće i snimanje spota.

Konkurs traje od 15. marta do 15. aprila. Organizacioni odbor festivala odabraće pet bendova koji će nastupati 15. juna u takmičarskom delu festivala. Pobedničkom bendu biće obezbeđeno prenoćište u Bačkoj Palanci, a svim bendovima koji budu odabrani po konkursu biće plaćeni putni troškovi.

Pravo učešća imaju autorski bendovi koji imaju repertoar minumum 45 minuta isključivo autorskih pesama.

Svi zainteresovani bendovi trebalo bi da do 15. aprila na mail pdfkonkurs@gmail.com pošalju: kratku biografiju sa imenima i prezimenima članova benda, fotografiju benda dimenzija 900×600 px sa navedenim imenom autora fotografije, linkove ka kvalitetnim audio i/ili video snimcima pesama, linkove ka profilima na socijalnim mrežama.

Na konkurs se mogu prijaviti i bendovi koji imaju zvanično izdanje.

Palanački Dunav fest (PDF) prvi put je održan 16. juna 2017. godine, a za nezaboravan provod i atmosferu bili su zaduženi Goblini, Brkovi, Iskaz, PogonBGD, Divlje svinje i O!kača. Uskoro će biti otkriveni detalji o izvođačima drugog PDF-a, kao i o početku prodaje ulaznica i cenama.

Festival organizuje Udruženje Rok kultura uz podršku Opštine Bačka Palanka i Turističke organizacije Bačka Palanka.