PODELI

Zagrebački meta bend Pale Origins nedavno je izbacio video za pesmu “TENSION”. Njihov nastup na banjalučkom na Demofestu 2017. godine bio je jedan od zapaženijih a ove godine videćemo ih i na Exit festivalu.

Pale Origins je moderni peteročlani metal bend nastao nakon višegodišnjeg poznanstva i druženja svojih članova. Kako svi dele ljubav prema muzici, a bili su i još uvek su članovi nekih drugih bendova i projekata, bilo je pitanje vremena kada će ih prijateljstvo naterati da se upuste u zajedničku priču.

Krajem godine 2016. Izbacuju prvi EP “ Embers” kojeg su promovisali nastupima u Hrvatskoj, što uključuje i nastup na zagrebačkom VALLHALA festivalu u maju 2017.

Na leto 2017. band nastupa na jednom od najvećih demo takmičenja u regiji – DEMO FEST 2017 – u Banja Luci, BiH. U finalu festivala svirali su pred preko 6000 ljudi te su za svoj nastup dobili ovaciju publike i poštovanje žirija. Iako nisu osvojili prvo mesto, njihov basista je dobio priznanje kao najbolji basista na festivalu, primivši nagradu “PLAVI BAS”.

Nakon tog iskustva krenuli su i prvi internacionalni nastupi. Tokom kraja 2017. i 2018. godine odsvirali su dve turneje u preko 8 zemalja jugoistočnog bloka Europe. U tom razdoblju se počeo definisati identitet benda kao jedinstvo njegovih članova.

Cilj im je da premoste svaku prepreku koja ih vodi prema cilju sa čeličnom voljom, a taj cilj jeste – predstavljati svoju viziju modernog metala širem broju ljudi.

Članovi: Ivan Jovičić – vokal, Dario Hustić – gitara/vokal, Josip Pilipić – gitara, Adrian Jug – bas gitara i Sven Adanić – bubanj.