Kada bend ima viziju i jaku želju za uspehom onda ni prelazak puta od 500+ kilometara ne predstavlja problem. Tako je crnogorski sastav Parampaščad pre mesec dana bio gost Alternativnog centra Šapat u Novom Sadu gde su odsvirali neke od svojih najprepoznatljivijih pesama.

,,Velika nam je čast da smo prvi bend koji se iz Crne Gore zaputio u Novi Sad da bi bio dio na listi bendova koji su svirali u Alternativnom centru Šapat. Ovakvi projekti i ovakvi prostori su nasušna potreba svakog benda, kako onog afirmisanog, tako i ovih manje afirmisanih. Sigurni smo da će Šapat j bliskoj budućnosti biti prepoznatljiv brend i jako nam je drago što ćemo moći da kažemo da smo bili na početku te sjajne priče!’,’ ističe Ivan Ivanović, jedan od članova benda Parampaščad.

Gledajući sešn koji su ovi momci snimili u Šapatu, već u prvim taktovima se gube sve silom nametnute razlike između ,,nas” i ,,njih” i ostaje samo – muzika. Ostaju upečatljivi zvukovi i tekstovi obojeni crvenim svetlima studija i energija koja se rečima teško može opisati.

,,Alternativni centar Šapat je i zamišljen kao centar okupljanja alternativne muzičke scene iz celog regiona. Za nas ne postoje granice, ne postoje podele i vrata našeg studija će uvek biti otvorena za sve bendove iz regiona koji dele iste stavove kao i mi’,’ poručuju iz Šapata.

Takođe dodaju i da: ,,Bilo nam je zadovoljstvo da ugostimo Parampaščad i uživali smo u svakom momentu snimanja. Prezadovoljni smo krajnjim ishodom kao i činjenicom da smo stekli neka nova prijateljstva. Smatramo da je bend Parampaščad dragulj crnogorske rok scene i ubeđeni smo da će se njihova muzika slušati još puno godina”.

Sada su već tradicionalno, pored sešna, snimljeni i segmenti ,,Tvoj zvuk” i ,,Tvoj stih” u kojima su članovi benda preslušavali pesme sa domaće scene i davali svoj komentar, završavali (nezavršene) stihove i, sudeći po snimcima, dobro se zabavili.

Sve ove segmente, sešn od 5 pesama i intervju sa članovima benda možete pogledati na YouTube kanalu Alternativni centar Šapat i, ako želite da podržite priču, prijavite se na isti.

Foto: Alternativni centar Šapat