PODELI
Foto: Marina Pešić/Moć muzike

Legendarni Parni valjak je u subotu uveče u beogradskoj “Štark areni”, u sklopu turneje “Runda 44”, održao pred oko 15.000 obožavalaca raznih generacija veličanstven dvoipočasovni koncert, i po ko zna koji put opravdao decenijske hvalospeve na račun kvaliteta njihove žive svirke.

Pevač Aki Rahimovski, gitarista i autor Husein Hasanefendić Hus i ekipa izazvali su erupciju oduševljenja u dvorani već uz prepoznatljive, uvodne zvuke hita “Ljubavna”, da bi se ekspresno cela sala rasplesala dok su se nizale “Zagreb ima isti pozivni”, “Mijenjam se”, “Zastave”…

Foto: Marina Pešić/Moć muzike

“Kec iz rukava” je, posle mnogo godina, bio “Mir na jastuku”, a “Kemiju” je zvučno obogatio sin nekadašnjeg, pokojnog gitariste benda Rastka Miloševa, vilončelista Marko. Valjak mnogi najpre prepoznaju po baladama, a dve velike, “Pusti nek traje” i “Jesen u meni”, uz svetla upaljača i mobilnih telefona po celoj dvorani, izvedene su već u uvodnoj fazi koncerta. Nisu, kasnije, izostale ni “Kada me dotakne” i “Dok je tebe” koju Aki peva zajedno sa pratećim vokalom, harizmatičnom Tinom Kresnik.

Veličanstvene “Dođi” i “Sve još miriše na nju” su izazvale pravu emotivnu katarzu u finišu zvaničnog dela gde su, od starih aduta, otprašene i “Ostani s njim”, “Gledam je dok spava”, “Godine prolaze”… Publika je uhvatila ritam i uz odlično prihvaćene pesme sa aktuelnog albuma “Vrijeme” – naslovnu, “Otkud ti pravo”, “Opet se smijem”…

Foto: Marina Pešić/Moć muzike

Razigrani Aki, glasovno i muzički u punoj formi, bio je pokretačka snaga prave rokenrol mašine u kojoj su se bez greške nadopunjavali velemajstori gitare Hus i Marjan Brkić Brk, a zvuk je u pojedinim numerama obogatila sjajna postava duvača.

Pozvan na bis, “Valjak” je publici još podario zanosnu “Za malo nježnosti”, kao i stare adute – “U prolazu” i udaračku “Ugasi me”, gde su se Aki i Hus, ponovo, za kraj, prošetali produženim delom bine.

Parni valjak je pre 44 godine neposredno po osnivanju u Beogradu održao svoj prvi nastup 29. novembra 1975. godine, a od 2010. godine ovde je tri puta punio najveću halu regiona Štark arenu, uz takođe uspešne koncerte u Sava centru, Hali sportova i na Tašmajdanu. U subotu uveče Parni valjak je još jednim koncertnim trijumfom priredio beogradskoj publici rokenrol spektakl za dugo sećanje.

Više fotografija pogledajte ovde.