Organizacioni tim RKZD-a, zajedno sa mentorkama posetiće tri lokacije – Voice muzičku školu u Nišu, Muzičku školu “Vojislav Lale Stefanović” u Užicu i Kulturni centar u Zrenjaninu i održati dnevne radionice uz poštovanje svih epidemioloških mera. U Užicu i Nišu kamp će se održati od 12. do 15. avgusta, dok će Zrenjanin posetiti u periodu od 19. do 22. avgusta.

Ovogodišnje izdanje predstavlja kombinaciju onlajn i uživo programa. U okviru kampa će se pored muzičkih radionica realizovati i niz edukativnih radionica i predavanja u online formatu (za prva dva grada u periodu od 9. do 11. avgusta, a za devojčice koje će muzičke radionice pohađati u trećem gradu od 16. do 18. avgusta). Na kampu će gostovati i druge muzičarke i žene koje već godinama rade u medijima i industriji od kojih će učesnice moći da saznaju kako su izgledali njihovi muzički počeci, ali i da dobiju korisne savete o daljem napredovanju i radu – Ana Janković (Stray Dogg), Sofija Knežević, Katarina Ranković, Natalee, Luna Škopelja, Marija Matejić (Hazel), Olga Kepčija (Radio Beograd 202), Ana Milošević (Radio Užice). Ove godine je za organizaciju edukativnog programa bila zadužena Milica Crkvenjakov, kreatorka kanala “Draga devojčice”. Mentorke i gostujući edukatori će sa devojčicama u online formatu razgovarati o predrasudama i stereotipima, raditi na njihovom samopouzdanju i tremi, ali i ohrabrivati njihove talente i potencijale.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije. Tokom trajanja kampa, učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje električne gitare, bas gitare, bubnjeva, klavijatura i naučiti osnove snimanja i produkcije zvuka. U svakom gradu biće formirani bendovi, koji će na kraju kampa snimiti po jednu pesmu, te će aktivnosti devojčica na kampu rezultirati finalnim video snimkom koji će biti predstavljen javnosti.

Autorka vizuala: Marica Bucek
Autorka fotografija: Aleksandra Ignjatović