Black Joker  je jedan od pirotskih rokenrol bendova  koje vredi upoznati i slušati. 

Razgovarali smo sa bendom i dobili vrlo zanimljive odgovore, a povod je iskazana želja naših čitaoca da bolje upoznaju ove mlade „južnjake“. Tokom utakmice njihovog voljenog kluba, Džokeri  su se skupili i zajednički dali odgovore na naša pitanja.

 

 

Remix: Black joker je jedan od predstavnika jake pirotske rokenrol scene, a još uvek ostatku Srbije manje ste poznati. Šta u današnje vreme najviše koči mlade, autorske bendove da se probiju ?

Black Joker: Dolazimo iz male sredine, pored toga jedan od problema su finasije. U Pirotu i okolini ne postoji ni jedan profesionalni studio, “nismo iz Beograda”. Mladi autorski bendovi nemaju puno prilika da dokažu svoj kvalitet.

Remix: Zašto ste odlučili da pevate na engleskom?

Black Joker: Ne želimo da se ograničimo na srpsko tržište, želimo da idemo i dalje, van granice ove zemlje. Verujemo da bi se naš rad više cenio u inostranstvu.

Remix: Jedna od vaših pesama zove se “House of Legends”, ali ta kuća, koliko sam informisana, zaista postoji. Da li bi nam otkrio o čemu je reč? 🙂

Vlada: Da, ta kuća zaista postoji. To je kuća u kojoj se rodio moj otac, a u njoj bend provodi veći deo leta, odnosno, pesma opisuje odnos benda sa selom Brlog, spiritualnim centrom svih članova benda. Svi koji su bili nose lepe uspomene, i sam tekst pesme govori o tome. Bilo bi nam drago da budete naši gosti i sami doživite “Kuću legendi”!

Remix: Hvala na pozivu, potrudićemo se. Ove godine učestvovali ste na Jelen demofestu u Banja Luci i na Zaječarskoj gitarijadi. Kakve su bile reakcije publike na vaš nastup s obzirom da ste toj publici nepoznati?

Black Joker: I sami smo zaprepašćeni reakcijom publike. Imali smo osećaj kao da smo već poznatiji bend, čak nam se učinilo da u publici postoje dobri poznavaoci naše muzike, internet je čudo 🙂 !

Remix: Na Zaječarskoj gitarijadi osvojili ste drugo mesto. Jeste li zadovoljni odlukom žirija?

Black Joker: Veliko je zadovoljstvo osvojiti drugo mesto na Zaječarskoj gitarijadi, naravno da smo očekivali više. Možda muzička takmičenja nisu pravi ogled kvaliteta, ukusi žirija su raličiti.

Remix: Kakva je međusobna saradnja pirotskih bendova?

Black Joker: Odlična! Svi bendovi se međusobno podržavaju. Igraom slučaja klavijaturista bendova Big bug i Kurira je naš producent. Često se održavaju zajednički koncerti. Ponekad se čini da jedni bez drugih ne bi uspeli.

Remix: Planovi za budućnost?

Black Joker: Mnogo svirki! U planu je snimanje spota i ulazak u studio, za početak snimanje novog EP-a, a kasnije i prvog albuma.

Remix: Hvala na izdvojenom vremenu i nadam se da ćemo u narednoj godini imati priliku da radimo recenziju vašeg prvog albuma. 🙂

Black Joker: Ne, hvala vama. Album jeste u planu, iako je primarno što više kocerata nadamo se da će album ipak biti naredne godine. Veliki pozdrav od benda Black Joker.

Miki, Vlajko, Jocko i Vuki. Southern style showdown 🙂

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.