U četvrtak, 8. juna, u 19h u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu održaće se promocija drugog broja Časopisa KULT, koji je u celini posvećen književnom stvaralaštvu Zorana Živkovića i može se naći u pdf izdanju na internet adresi časopisa – casopiskult.com.

Tim povodom gosti večeri biće pisac Zoran Živković, prof. dr Ljiljana Pešikan-Ljuštanović, doc. dr Nataša Polovina, mr Marijana Jelisavčić i predstavnica uredništva Časopisa KULT – Milena Kulić.

Uvodnu reč temata napisala je prof. dr Ljiljana Pešikan-Ljuštanović i istakla je značaj ovog časopisa koji je za nešto više od godinu dana, svakodnevnog objavljivanja, uspeo da okupi veliki broj čitalaca i autora.

“Ovi tekstovi, najzad, izrastaju u potencijalnu polemiku s povremenom sumnjom autora u smisao i svrsishodnost pisanja. I ovaj temat i samo nastajanje i trajanje časopisa Kult – suprostavljaju se defetističkim lamentima nad smrću umetnosti, krizom čitanja, mogućnošću nekog drugačijeg nastupa na javnoj sceni”, kaže autorka uvodne reči.

U drugom broju Časopisa KULT objavljeno petnaest ogleda, dve pesme i intervju sa piscem Zoranom Živkovićem. Autori su, svojim pažljivim čitanjem Živkovićevog dela, uspeli da pokažu zbog čega je ovaj pisac fantastike jedan od najprevođenijih srpskih pisaca današnjice, a Časopis KULT mesto koje kulturu postavlja na jedan viši nivo.