PODELI

U petak, 18. maja, ispred centralne blagajne Gigstixa u tržnom centru Pariski magazin u centru Novog Sada, redovi za jednodnevne ulaznice za EXIt festival počeli su da se formiraju već u osam ujutru, da bi tri sata kasnije, neposredno pred zvanično otvaranje blagajne u podne, kolona narasla na više od 600 fanova Exita koji su strpljivo čekali u redu koji se protezao sve do preko puta pešačke zone.

Ulaznice za finalnu noć Exita prodate su po poklon ceni za nepunih četrdeset minuta, a sat vremena kasnije planule su i najpovoljnije ulaznice za preostala tri dana festivala, njih ukupno 5.000 komada. I nakon promene cene, tempo je nastavio da bude izuzetno visok i do sada ih je otišlo više od 8.000, a ulaznice su i dalje dostupne po novoj promo ceni sa čak 60% uštede, po 2.590 dinara, bez obzira na dan. Njihov broj je takođe ograničen i očekuje se da će ubrzo biti rasprodate, čime će automatski doći i do nove promene cene.

I ove godine u Novi Sad dolaze brojni posetioci iz celog sveta i sa svih kontinenata, a prodaja je zabeležena u više od sedamdeset zemalja, od čega je najveći broj iz evropskih zemalja, dok će Petrovaradinsku tvrđavu posetiti i mladi ljudi iz Kanade, Kine, Kolumbije, Indije, Japane, Meksika, sa Kajmanskih ostrva, Novog Zelanda i Tajvana, iz Katara, Rusije, Singapura, Južnoafričke republike i Ujedinjenih Arapskih Emirata.  Tradicionalno prednjače gosti iz Velike Britanije i Holandije, a veliki broj posetilaca očekuje se i susednih zemalja, kao i iz Austrije, Rusije i Turske.

Ulaznice po promotivnoj ceni sa 55% popusta od finalne, za 6.990,00 dinara prodaju se onlajn na exitfest.org kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketu koji pored ulaznica sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala. U toku je i akcija 4+1 akcija za ljubitelje EXIT festivala koja podrazumeva da društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobijaju gratis. Akcija će trajati dok se ne rasporda ograničen broj ulaznica predviđen za ovu akciju.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grace Jones, Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz i mnogi drugi.