Video spot “Balada o konju & kravi” predstavlja neobičnu saradnju Milan Petrović Quarteta sa pevačem Goranom Biševcem Bišketom (Pero Defformero).

Milan Petrović Quartet je instrumentalni sastav koji je nedavno objavio album „Favorites“, a samo mesec dana nakon objavljivanja drugog albuma, Milan Petrović se nada da će mnoge, “pre svega zabaviti pomenutom pesmom”.

Po njegovim rečima, pesma „Balada o konju & kravi“ je singl koji se ne nalazi na albumu, a evo kako opisuje ovu nesvakidašnju saradnju: „Prvobitna ideja je bila da napravimo parodiju na hit singl sa prvog izdanja, ali nam to nije uspelo. Zatim je prošlo neko vreme, došlo je do novih zamisli koje su se fino složile, Biške je napisao autorski tekst i sve smo lepo realizovali. Cilj je da nasmejemo publiku, spojimo nespojivo i da se pri svemu tome dobro zabavimo, medjutim ako pažljivo poslušate tekst, videćete da skreće pažnju na aktuelne probleme sadašnjice”.

milan_petrovic_quartet

Spot je snimljen u jazz klubu „Wheels“ u Novom Sadu. Pesma je snimljena u studiju Visoke škole elektrotehnike računarstva i strukovnih studija u Beogradu.

Tekst pesme napisao je Goran Biševac Biške, a muziku Milan Petrović.

Audio produkciju radio je Željko Veljković.

Produkcija video spota: WackWacko i Know How Production.

Milan Petrović sa svojim kvartetom marljivo radi i za kratko vreme svrstao se među koncertno veoma aktivne bendove. Česte nastupe prati svojim tempom i diskografija, tako da je u februaru 2012. godine objavljen uspešan debi album “Excursion“ na kojem je učestvovalo 39 Milanovih prijatelja i nakon objavljivanja ovog albuma oformio je i kvartet s kojim izvodi numere sa tog albuma na mnogobrojnim nastupima širom zemlje. Svoj rad predstavio je i na nekoliko inostranih festivala.

Polovinom septembra 2013. izašao je album “Favorites“ koji je snimio MP Quartet i koji je dostupan za besplatno preuzimanje.

Foto: Adam Rakić