U petak 23. decembra u popularnom novosadskom klubu Gerila svoj poslednji nastup u 2016. godini održaće bend ZAA.

Bend ZAA je osnovan u februaru 2008. godine u Kruševcu (Srbija). Iza sebe imaju gotovo 250 nastupa u gradovima širom bivše Jugoslavije, a svirali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj. Godine 2016. zahvaljujući nastupu ZAA u emisiji Tri boje zvuka, Sanju Vučić, vokal benda, odabrao je tim Radio televizije Srbije, da predstavlja Srbiju na Evrosongu, gde se plasirala u finale, osvojivši 18. mesto i brojne simpatije publike širom Evrope.

ZAA je prepoznatljiv po originalnim i energičnim nastupima, koje odlikuju upečatljivi plesni ritmovi u kombinaciji sa znalačkim improvizacijama. Njihov autentični izraz koji čini miks različitih stilova – od ska i daba, do post roka, džeza i panka, čini ZAA jedinstvenom muzičkom pojavom na ovim prostorima.

Posle brojnih uspeha koji su obeležili 2016. godinu – evrovizijskog nastupa vokala benda Sanje Vučić, zaokružene regionalne turneje kao promocije trećeg albuma i zapaženog nastupa na „Belgrade Beer Fest-u“, ZAA se posle godinu dana vraća pred novosadsku publiku. Koncert 23.decembra u Gerili najavljuje sledeći album benda, a publika će pored hitova poput „Unconditional Love“, „Irie & Kool“, „We“, „Good Things“, moći premijerno da čuje i nekoliko novih pesama.

„Dvehiljade šesnaesta je za mene bila veoma uspešna, ne samo zbog učešća na Evroviziji, već i zbog toga što ZAA sve intenzivnije radi na pesmama za četvrti studijski album. Zato smo i odlučili da ovu plodonosnu godinu obeležimo odličnim koncertima, a jedan od njih je svakako i predstojeći u Novom Sadu! Očekujemo vas tamo i obećavamo omamljujuću energiju i mnogo dobru svirku“, poručuje Sanja Vučić.

U susret predstojećim koncertima ZAA je objavio i spot za novu numeru „Trouble“, a Zlatko Petković, bubnjar benda otkriva nekoliko detalja: „Novi spot je snimljen uživo za šta ste najviše zaslužni upravo vi – naši fanovi. Stalno dobijamo od vas tu najslađu kritiku da smo bolji uživo, nego na albumima, pa smo rešili da vas poslušamo!“

Cena karte u pretprodaji je 300 a na ulazu 400 dinara.

Foto: Ivan Tasić