Udruženje Remiks u periodu od septembra do kraja novembra 2017. godine realizovaće besplatnu obuku namenjenu mladima sa teritorije Grada Novog Sada u oblasti informisanja. Projekat „Dobra vest vidljivost znači 2“ sufinansira Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada-Kancelarija za mlade u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade za 2017. godinu.Obuka predviđa održavanje četiri radionice na kojima će mladi naučiti kako se pišu vesti i saopštenja, kako da pravilno koriste mogućnosti interneta za predstavljanje svog rada i za komunikaciju sa mladima, a upoznaće se i sa zakonskim okvirom u vezi autorska prava. Voditelji radionica biće novinari Predrag Novković i Igor Mihaljević. Zbog ograničenog broja učesnika/ca prednost pri selekciji imaće mladi koji su aktivni u udruženjima mladih i udruženjima za mlade ili drugim organizacijama civilnog društva koje se bave omladinskom politikom.

Prva radionica biće održana 16. septembra i na njoj će se učiti pisanje vesti-tehnika, primeri dobre i loše prakse. Radionica će trajati  tri sata, a voditelj je Igor Mihaljević. Broj učesnika/ca je ograničen na 10. Zainteresovani mladi starosti od 15 do 30 godina sa teritorije Grada Novog Sada mogu se prijaviti za radionicu pisanja vesti do 10. septembra slanjem podataka na mail udruzenjeremiks@gmail.com .

U naslovu maila potrebno je napisati „Prijava za radionicu Pisanje vesti“. Od podataka je potrebno poslati: ime i prezime, mesto prebivališta, godište, da li ste član/ica nekog udruženja mladih/udruženja za mlade ili druge organizacije civilnog društva koja se bavi omladinskom politikom kao i nekoliko rečenica o motivaciji za učešće na ovoj radionici. Odabrani učesnici/e biće naknadno obavešteni o tačnom terminu i mestu održavanja radionice najkasnije do 14. septembra.

Sledeća radionica biće u vezi pisanja saopštenja za medije i biće održana do kraja septembra. U oktobru će biti održane radionice o autorskim pravima i internetu kao načinu komunikacije sa mladima.  U novembru je planiran praktičan rad odnosno poseta redakciji novosadskih medija, pisanje i objavljivanje jedne vesti/saopštenja ili kolumne koje ćemo objaviti na informativnim portalima Udruženja Remiks. Nakon svake radionice učesnicima/ama će biti obezbeđena online mentorska podrška od strane voditelja radionica i koordinatora projekta.

Ovo je druga godina da Udruženje Remiks sprovodi projekat namenjen mladima iz Novog Sada koji se bave omladinskim radom sa ciljem da unaprede svoje veštine usmene i pismene komunikacije sa medijima i mladima koji su ciljna grupa njihovih programa i projekata. Projekat je i prošle godine finansiran iz budžeta Grada Novog Sada u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za mlade u 2016. godini.