Na konkurs koji je Palanački Dunav fest objavio za mlade bendove iz Srbije stiglo je preko 60 prijava. Uzimajući u obzir postavljene kriterijume, organizacioni odbor izabrao je pet bendova koji će se takmičiti 15. juna, prvog dana festivala, u Bačkoj Palanci. Pobednički bend nastupaće i drugog dana festivala, 16. juna, zajedno sa revijalnim bendovima. Kao nagradu dobiće i snimanje spota.

Odabrani bendovi su: Harlekin (Inđija), J&M (Vršac), Moon (Šabac), NAVY ne obećava (Beograd) i Northern Revival (Novi Sad).

 

“Zaista nam je drago što postoji veliko interesovanje bendova da sviraju na našem festivalu. Imali smo težak posao da odaberemo pet bendova. Organizovanjem takmičenja mladih bendova želimo da podržimo scenu i da pružimo priliku publici da čuje kvalitetnu muziku koja se stvara na našim prostorima. Pozivamo vas da dođete 15. juna i podržite  i vi mlade autorske bendove”, poručili su organizatori Palanačkog Dunav festa.

Podsećamo, u revijalnom delu programa 15. juna na Rock bini nastupaće bend Osmi dan, a drugog dana festivala Atheist Rap, Pero Defformero, Gužva u 16-ercu, Tri kapljice i Viva Vops. Na DJ bini prvog dana nastupaće LNC i Bane Knežević, a 16. juna Wet Dreams i Cheeka&BaloO.

Ulaznice su u prodaji po promo cenama na svim Gigstix prodajnim mestima. U Bačkoj Palanci mogu se nabaviti u agenciji Concord, a od 7. maja i u Irish Pabu Old Cellar.

Komplet ulaznica za dva dana – 500 RSD (ograničen broj)
VIP komplet ulaznica za dva dana – 800 RSD (ograničen broj)
Nakon promo perioda:
Komplet ulaznica za dva dana – 700 RSD
VIP komplet ulaznica za dva dana – 1 000 RSD
Cene na dan festivala:
Pojedinačna ulaznica – 500 RSD
Komplet ulaznica – 1 000 RSD
VIP komplet ulaznica- 1 200 RSD

Festival organizuje Udruženje Rok kultura uz podršku Opštine Bačka Palanka i Turističke organizacije Bačka Palanka.