PODELI

U okviru trećeg Arsenal festa u Domu omladine Kragujevac i u prostoru Kneževog arsenala biće organizovan zanimljiv prateći program.

U sredu, 26. juna, od 21.00h u bašti Doma omladine biće održana promocija knjige „Biti rokenrol“ Pece Popovića i Mihajla Pantića.

Legendarni rock kritičar Petar Peca Popović, sa svojom novom knjigom dolazi da otvori ovogodišnji „Arsenal Fest“. Neobična promocija, na kojoj osim priče o istoriji srpskog rokenrola, možete uživo čuti i bend koautora, književnika Mihajla Pantića. Osim predstavljanja svog književnog rada, biće interesantno i čuti „insajderske“ priče Popovića, kao jednog od vrlo bitnih promotera grupe SMAK na početku njihove karijere.

U četvrtak, 27. juna, od 19.00h u galerija Doma omladine biće priređena izložba slika „Pop-Art In Wood“ Saše Vujičića.

Kragujevački autor Saša Vujičić otvara vizuelni deo ovogodišnjeg pratećeg programa Arsenala sa izložbom slika u vrlo interesantnoj tehnici – drvenog mozaika. Portreti „umetničkih ikona“, od Merlin Monro i Odri Hepbern, preko Pabla Pikasa, De Nira i Paćina, pa sve do Hendriksa, ukrasiće galeriju Doma omladine u vreme trajanja Arsenala.

U petak, 28. juna, od 19.00h u bašti Doma omladine održaće se promocija knjiga tematski vezanih za muziku iz edicije „Klepsidra“, izdavačke kuće „Clio“ iz Beograda. Najavljeni su i gosti: Dejan Cukić, Bubiša Simić i Zoran Hamović.

U bašti Doma omladine u subotu, 29. juna, od 19h biće održana promocija knjige „The Rolling Stones – Umetnost pobune“ Ivana Ivačkovića.

Četvrtim izdanjem Izdavačke kuće „Dan Graf“, Srbija se uključila u obeležavanje pedesetogodišnjice postojanja grupe The Rolling Stones. Prvo izdanje izašlo je 1997, drugo 2002. godine, a treće kada je ova poznata svetska grupa gostovala u Beogradu 2007. godine. Novinar, publicista i muzičar, Ivan Ivačković, tridesetogodišnju novinarsku karijeru počeo je 1982. godine. Pored ove knjige, napisao je i „Obe strane jastuka: Priča o Bajagi i Instruktorima“ i „Madonna“.

Program koji će trajati sva tri festivalska dana (27 – 29. jun) u okviru Kneževog Arsenala sa početkom u 19h:

• „Silent Disco“

Novi i sve popularniji koncept elektronske zabave, stigao je ove godine i na Arsenal fest. U samom prostoru, pred početak i u pauzama muzičkog programa, posetioci će preko bežičnih slušalica „samostalno“ uživati u muzici DJ-eva.

• „Kotrljače“ grupe „ZID“

Projekat „Kotrljače“ je interaktivnog karaktera i u njemu učestvuju kako članice kontraverzne grupe „ZID“ (poznate po crtanju murala), tako i posetici Arsenal festa. Tokom tri festivalska dana, oslikavaće se, u prostoru Kneževog Arsenala, lopte raznih dimenzija, nekad i tematski vezane za konkretan festivalski dan, koje neće „statirati“, već će odmah po oslikavanju, prelaziti u ruke publike i služiti kao još jedan element festivalske atmosfere i zabave.

• „Hand made corner“: „Tide Up“ & Dot bedževi

Kao i prošle godine, predstavnici „kreativnih industrija“ Grada Kragujevca, oličeni u mladim umetnicima koji se bave rukotvorinama, predstaviće publici svoje najnovije radove.

• „Civilno ćoše“:

Aktivisti lokalnih organizacija civilnog društva će takođe ponovo naći svoje mesto na „Arsenalu“, gde će imati priliku da promovišu svoj rad i oblasti pretežno vezane za urbanu kulturu i zdrave stilove života.