PODELI

U velikoj sali Poslovnog centra NIS, u subotu je odigrana pozorišna predstava “Divan dan” koju su izveli Milorad Mandić Manda, Suzana Petričević, Ljubomir Bulajić i Jelisaveta Orašanin, priušteći prisutnoj publici oko sat i po neverovatnog uživanja. 

Glumci su briljirali u izvođenju ove hit komedije, ostavivši publiku nimalo ravnodušnom. Da je publika zaista uživala dokazuju konsantna pozitivna atmosfera i smeh koji su  ovi sjajni glumci, svojim besprekornim talentom, neprestano izazivali na licima posetilaca. Pored onog komičnog, ono što je moglo da oduševi publiku je svakako poistovećenost sa makar jednom situacijom u predstavi, jer ipak, ona prikazuje, ništa drugo nego, jednu običnu porodočnu svakodnevicu. 

Ova hit predstava, kao i sasvim zadovoljavajuća posećenost, pokazuju da je ipak ono sto mi najviše volimo smeh, ali i situacije u kojima i sami možemo da se prepoznamo. 

Ova sjajna komedija rađena je u režiji Slavenka Saletovića po tekstu Stevana Koprivice, a o čemu ona govori najbolje kaže sam Koprivica: “DIVAN DAN je komedija koju bi mogli svrastati u podžanr slike iz života. Niz svakodnevnih naizgled opštih mesta iz porodične svakodnevnice. Samo, taj život i ta svakodnevnica su do te mere isčašena da postaje predmet komedije. U našoj svakodnevnici su škole sa nonsensnim gradivom, dede i babe koji su se delili na četnike i partizane, gubljenje i pronalaženje Boga,narkotici i kriminal, besparica, neurotični i prerano potrošeni roditelji, apsurdni pokušaji postadolescenata da nešto učine i promene. Malo li je, za ceo život, a kamoli za jednu komediju? Naravno, komedija je zato što ima srećan kraj i što njeni junaci reaguju tako da bi smehom onih koji ih gledaju izazvali neku vrstu katarze. Ta katarza u realnom životu ne postoji. Zato, valjda, postoji pozorište.”

Tijana Sredojević