Film o somborskoj muzičkoj sceni “Šta je grad bez ovog grada?” dostupan je i na You Tube-u.

Premijerno je prikazan na “Somborskom filmskom festivalu” 2012. godine po ideji Igora Olujića i Gorana Kulića.

Film je čist entuzijastički poduhvat koji je imao za cilj da se zabeleži jedan momenat somborske scene za koju su autori smatrali da je najjača u Srbiji po raznolikosti i kvalitetu, pogotovo u odnosu na veličinu njihovog grada.

Režiju potpisuje Igor Olujić,  pevač Neozbiljni Pesimista, za kameru je bio zadužen Milan Đurđević (Line Out), a za montažu Damir Demonja i Igor Olujić, obojica članovi Neozbiljnih Pesimista. Neki od bendova koji se pojavljuju u filmu su Neozbiljni Pesimisti, Line Out, Ritch Bitch, Zion Crew, Hoochie Koochie Banda i mnogi drugi.

“Film je trebao da se pojavi 2009. god, ali zbog jednog veoma dobrog opisa Somboraca koji se pojavljuje u filmu ‘Somborci su lenji i maštoviti i da li uspeju da izguraju tu svoju maštovitost? Ne, zato što ih sprečava lenjost’ i zbog situacije u kojoj se svi nalazimo tj. borbe za goli život, ovaj entuzijastički projekat se pojavljuje tek 2012.god ( kada je i završen) na Sombor Film Festivalu. Film prati ideju o pravljenju nove pesme o Somboru i kroz tu priču prikazuje 12 bendova. Neki bendovi više ne postoj,e ali su bili osnova iz koje je nastala današnja scena i na kraju filma nalazi se nova pesma koja je bila i pokretač ovog projekta.” rekao nam je Igor Olujić.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BgGNN7J9Al8

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.