Nakon uspešno završene sezone akustičnih koncerata u Ustanovi kulture Starog grada Parobrod, u utorak, 30. septembra, od 19 sati, biće održana promocija kompilacije pesama izvođača i bendova koji su nastupali u okviru ovog projekta.

Ljubiteljima unplugged zvuka pesme sa ove kompilacije biće dostupne preko digitalnih servisa.

“Predstavljanjem Parobrod unplugged kompilacije pesama izvođača koji su nastupali u Parobrodu, želeli smo da zaokružimo priču sa ovim uspešnim projektom i da miks akustičnih pesama dođe do šire publike koja sluša ovu vrstu muzike. Tokom sedam meseci koliko su trajali koncerti, Parobrod je posetio veliki broj ljubitelja roka koji su jednom mesečno uživali u posebnom izvođenju domaćih i regionalnih zvezda,“ izjavila je Milena Rajković, direktor Ustanove kulture Parobrod, i dodala da je ideja ove kompilacije da se najbolje izvedene numere iz ovog serijala zabeleže i sačuvaju kako bi ostavile trag za sve ljubitelje akustičnog zvuka.

Na kompilaciji se nalaze sledeći izvođači i bendovi sa svojim numerama u akustičnom izdanju: Vasil Hadžimanov Trio (Ahmad the Terrible, Straight No Chaser), Coyote (Blazzing Brass, Soul Rebel, Glow Jah light), Kristali (Znam, znam, Talasi, Moje srce), Veliki prezir (Nema hrabrosti, No no, Oko reči), DLM (Disko klub, Balada o Ćutanu Ječmenici), Svi na pod (Ljubavi, Uključi se) i Sevdah takht Damira Imamovića (Koliko je Prijedor polje, Put putuje Latif aga).

Kompilacija će zahvaljujući podršci izdavačke kuće Lampshade media, dobiće i svoje digitalno izdanje.

„Drago nam je da se i Parobrod priključuje digitalnoj revoluciji u čemu im i mi pomažemo. Muzika briše granice, što i mi činimo danas digitalnom distribucijom. Parobrod unplugged izdanje biće dostupno putem digitalnih servisa kao sto su Deezer, Itunes, Spotify, Amazon svim ljudima širom sveta. Događaji i institucije ovog tipa su preko potrebni muzičkoj sceni u regionu i mi cemo uvek podržavati ovakve nove i uzbudljive projekte“, rekao je Nikola Jovanović iz Lampshade media.